Dan Voinea, sluga lui Ion Iliescu, infamul ex-procuror militar care a mătrășit Dosarele Mineriadei și ale „Revoluției“, continuă să beneficieze, via Tismăneanu, de platforma publică. Angajat, culmea, pe post de investigator al unei fantomatice Comisii conduse de Tismăneanu, după ce a sărit pe geamul Parchetului Militar, pensionându-se de urgență odată cu demararea unei anchete a CSM cu privire la activitatea sa mizeră de așa-zis procuror, înșfăcând și o pensie de 185 milioane, Voinea are încă tupeul nemărginit să iasă la comentat în spațiul public.
Ieri acesta a flecărit, ca de obicei, în contextul comemorativ al evenimentelor din 1989, la RFI, afirmând deconcertant și tembel de-a dreptul că „nu au existat teroriști în decembrie ‘89 și că eliminarea fizică a soților Ceaușescu a fost decisă de grupul care a preluat puterea la Revoluție și din care făceau parte Victor Atanasie Stănculescu, Ion Iliescu, Petre Roman, Brucan și Gelu Voican Voiculescu și că soții Ceaușescu au fost uciși pentru a salva administrația comunistă“.
Despre teroriști și despre rolul generalului Joarză și al generalului Voinea în îngroparea unui caz flagrant, în care am fost implicat personal, am mai scris chiar în „Curentul“ (http://www .curentul.ro/2009/index.php/2009122338323/Actualitate/Am-tras-in-teroristi.html).
Amnezia lui Voinea
Ceea ce este remarcabil la Voinea, acest personaj de balamuc, este seninătatea cu care comite cele mai aberante propoziții – în acest caz este uimitoare fantastica ipocrizie a acestui conspirator, care se omite pe el însuși din grupul care l-a eliminat pe Ceaușescu „pentru a salva administrația comunistă“, chiar el fiind acela care a pronunțat sentința.
Dan Voinea, maior la vremea aceea, a fost adus chiar de Ion Iliescu, pe post de procuror la mișto, la așa-zisul proces al lui Ceaușescu. Aici, Voinea s-a remarcat cu o prestație atât de execrabilă și de josnică încât a intrat în analele penibilității Justiției de la noi, Justiție despre care chiar președintele Băsescu afirma, la 21 de ani de la acel moment de reper, că a fost cel mai teribil factor al Răului îndreptat împotriva poporului român. Voinea ilustrează pe deplin această afirmație. Același Dan Voinea era cel care, la ordinul generalului GRU Nicolae Militaru, îi ancheta apoi pe ofițerii inițiatori ai CADA, cei care ceruseră, într-un gest fără precendent în analele istoriei contemporane, înlăturarea Corbilor – a kaghebiștilor din fruntea Armatei, ieșind în stradă, în uniforme militare, în fața Guvernului. Militaru a fost înlăturat de formă, iar kaghebiștii sunt și acum bine mersi prin tot felul de structuri și partide, la vârf – reprezentați exemplar de chiar „cârpa kaghebistă de onoare“ a PSD, Ion Iliescu, cel care conduce de facto acest pseudo-partid, de fapt un clan clientelar creat de adunarea la jaf național.
La cafea cu Ilici
Iliescu a avut grijă să-și conspire legăturile, pe sistem tipic școlii rusești de diversiune, mimând chiar adversități față de membri ai propriei rețele, vicleșuguri ieftine care au prins la popor, desenându-i-se un fel de soclu lui Voinea, de mare anchetator al Dosarului Mineriadei și al Revoluției, în care primadona este Ion Iliescu. În realitate, aceștia stăteau la cafele împreună și apoi ieșeau la presă cu gargară ieftină. Ion Iliescu a dat prima declarație olografă în legătură cu represiunea din iunie 1990 în decembrie 2007 doar după ce frântura de dosar a ajuns la secția de urmărire penală și criminalistică.
Acest lucru nu s-a întâmplat vreme de 18 ani, cu toate că procurorul militar Dan Voinea a susținut oficial și în fața presei, în repetate rânduri, că i-ar fi luat acestuia declarații în calitate de învinuit.
Manipularea și dezinformarea din jurul cazului Dan Voinea
Presa a dezvăluit că între Ion Iliescu și generalul Dan Voinea a existat o conexiune ascunsă, iar generalul a încălcat cu bună știință legea, ținând secret faptul că, încă din anul 1984, este un apropiat al lui Ion Iliescu, ceea ce explică și de ce era un personaj de mare încredere al grupului conspiratorilor moscoviți. Scenariul din care a făcut parte Voinea, de la început, explică poziția sa actuală.
Soția lui Dan Voinea, Liliana, este într-o strânsă relație cu Daniela Stana, fata celui mai vechi și bun prieten al lui Iliescu, Traian Crețu. Dana Stana este sora fostului consilier prezidențial, Corina Crețu, una dintre cele mai apropiate persoane din preajma lui Ion Iliescu. Prin statut, procurorii nu pot ancheta persoane care, fiind învinuite de o anumită infracțiune, fac parte din familia magistratului ori din cercul de prieteni al acestuia.
Tatăl Danei Stana și al Corinei Crețu a fost un apropiat atât al soției generalului Dan Voinea, cât și al lui Ion Iliescu, prietenia dintre cei trei cimentându-se încă din anul 1984 (anul în care Iliescu fusese numit director al Editurii Tehnice, editura la care Traian Crețu și-a publicat, până în aprilie 1989, toate Tratatele de Fizică).
În anul 2004, Corina Crețu a inaugurat în județul Sălaj, la Năpradea, o școală generală, care poartă numele tatălui său, iar la dezvelirea bustului lui Traian Crețu au fost prezenți Ion și Nina Iliescu și, nu în ultimul rând, Liliana și Dan Voinea.
Dan Voinea și-a creat în decursul anilor o rețea de suporteri în presă și în rândul unor organizații mai mult sau mai puțin civile. A alimentat câțiva ziariști aleși pe sprânceană cu documente din dosarele de urmărire penală, oferindu-le acestora un avantaj față de restul jurnaliștilor (cu încălcarea flagrantă a legii).
De asemenea, utilizând așa-ziși „revoluționari“, în fapt mici grupuri gălăgioase de manevră, a obținut imaginea unui general asistat și susținut prin presiune publică de „revoluționari“ și „societatea civilă“. Generalul Dan Voinea și-a format, chiar în interiorul asociațiilor revoluționarilor, adevărate grupuri de diversiune – un exemplu semnificativ fiind cazul Doru Mărieș, cocoțat la șefia unei asociații cu sprijinul deschis al generalului Voinea.
Teodor Mărieș a fost liderul unei fantomatice organizații – Alianța Poporului -, în timpul desfășurării manifestației din Piața Universității, din 1990, care promova constant un mesaj al confruntării violente. Considerat un provocator aflat în slujba Poliției și al organelor FSN, Teodor Mărieș a fost izolat de către organizațiile Pieței Universității.
Grupusculul lui Teodor Mărieș a fost folosit ca mijloc de presiune ori de câte ori a avut nevoie Dan Voinea. Că este așa, o demonstrează toate aparițiile publice ale lui Mărieș și grupusculul său de revoluționari, care l-au susținut pe Dan Voinea sub pretextul – culmea – luptei pentru aducerea în fața justiției a lui Ion Iliescu, protejatul generalului Voinea.