– Preşedintele CA al TVR, Tudor Giurgiu a ieşit ieri la atac, anunţând concedieri masive în instituţia pe care o conduce
– Şefa Departamentului de Ştiri, Rodica Culcer, cap de afiş al restructurării anunţate de Giurgiu
– Surse guvernamentale susţin că demiterea Rodicăi Culcer este preţul cerut de Tăriceanu pentru a accepta majorarea taxei TV cu 50%, de la 4 la 6 lei noi
– Deşi solicită asiduu majorarea taxei TV, pentru a reuşi să acopere găurile financiare ale TVR, Giurgiu susţine că televiziunea publică nu are probleme financiare
– Giurgiu a ajuns în fruntea TVR cu sprijinul Grupului de presă Academia Caţavencu, aflat acum în solda controversatului Sorin Ovidiu Vîntu
Deşi este preşedintele SRTV din 2005, Tudor Giurgiu şi-a dat seama abia acum că lucrurile nu sunt chiar roz în TVR, că instituţia se confruntă cu probleme legate de modul de organizare şi cu lipsa unei strategii coerente a TVR.
Până acum, şeful TVR nu a scos o vorbă despre problemele televiuziunii de stat. După ce presa a scris despre problemele financiare extrem de grave de la TVR, Tudor Giurgiu a decis să contracareze. El a ieşit ieri într-o conferinţă de presă să se plângă că totul funcţionează prost, că în TVR se practică nepotismul, că unii angajaţi şi-au însuşit diferite documente importante în momentul în care au părăsit televiziunea pentru a şantaja diferite persoane şi că în general practicile din TVR sunt specifice vechiului regim comunist.
Probabil deja acomodat cu practicile televiziunii de stat, Tudor Giurgiu nu şi-a mai actualizat declaraţia de avere din 2005, când a devenit preşedinte al SRTV.
Din TVR dispar documente importante
Preşedintele TVR s-a plâns că de partea financiară a SRTV se ocupă doar direcţia economică a televiziunii şi că nu există o bază de date cu toate contractele încheiate de SRTV. Giurgiu este nemulţumit că în TVR există foarte multă hârţogăraie, care nu ajută la nimic şi că deseori documente importante dispar.
-Nu există o arhivă generală a TVR-, s-a plâns Tudor Giurgiu.
Nepotismul, o practică obişnuită în TVR
Preşedintele STRV a mai spus că managementul TVR este unul defectuos, că deciziile importante se iau de către un cerc restrâns de oameni şi că nu există o strategie pe termen lung de dezvoltare a TVR.
Giurgiu s-a arătat nemulţumit de practica nepotismului în TVR şi de faptul că anumite programe ale TVR au fost cumpărate cu mult peste preţul pieţii, din cauza unor aranjamente.