A angaja o bonă care să se ocupe de creșterea copilului tău de sex masculin nu face decât să îi grăbească transformarea într-un mare aventurier, chiar afemeiat, e de părere un psihiatru, care a lansat chiar o carte pe această temă.
„The Unsolicited Gift“ este lucrarea lui Dennis Friedman, psihiatru care atrage atenția asupra delegării prea timpurii a sarcinilor ce țin de creșterea copiilor. Acesta este de părere că adultul de mai târziu își va forma standarde duble în ceea ce privește femeile, relatează „The Telegraph“.
A avea o bonă „nu face decât să îi introducă noțiunea «celeilalte femei»“, explica Friedman. În mintea lui se va crea o diviziune clară între femeia pe care o cunoaște ca fiind mama lui naturală și femeia cu care are o adevărată legătură, în compania căreia se simte cu adevărat bine, aceasta fiind cea care îl îmbăiază și îl scoate în parc.
Urmarea: crește cu ideea că, deși va trece prin formalitățile unei căsătorii, cu tot ce presupune ea, va exista mereu o „cealaltă femeie“, capabilă să-i împlinească toate nevoile.
Și fetițele suferă
Nici fetițele care cresc cu bonă nu sunt imune. Lipsa adevăratei mame, a afecțiunii, grijii și prezenței acesteia le lasă cu un gol în suflet, pe care îl umplu consumând alcool, droguri, făcând sex sau încercând să facă rost de din ce în ce mai mulți bani.
Recomandarea psihiatrului este aceea ca mama să nu apeleze la o bonă până când bebelușul nu împlinește un an. Dacă mama militează pentru dreptul ei de a avea o carieră și o viață socială, nu trebuie uitat faptul că și nou-născutul are un drept, acela de a avea o relație cu mama sa, „care să fie 100% conectată“ la existența copilului.