Ministerul Sănătății (MS) a elaborat ghidurile de practică medicală pentru 21 de specialități. Astfel, începând de luna viitoare în unitățile sanitare din întreaga țară medicii specialiști în anestezie și terapie intensivă, cardiologie, dermato-venerologie, diabet, endocrinologie, gastroenterologie și hepatologie, geriatrie și gerontologie, medicină de familie, medicină internă, nefrologie, neurologie, oncologie, pneumologie, alergologie și imunologie clinică, psihiatrie și psihiatrie pediatrică, reabilitare, medicină fizică și balneologie, reumatologie, obstetrică-ginecologie, otorinolaringologie, urologie, anatomie patologică vor avea la dispoziție ghiduri de diagnostic și tratament pe baza cărora pot decide asupra îngrijirilor care trebuie acordate într-o anumită circumstanță bolnavului. "Aceste ghiduri vin să pună ordine asupra modului în care sunt tratați pacienții , dar și asupra felului în care sunt cheltuite resursele. Documentele uniformizează practica medicală și sprijină medicul în luarea deciziilor", a declarat, ieri, ministrul Sănătății, Cseke Attila.
Ghidurile de diagnostic și tratament reprezintă standarde de practică medicală și descriu pașii pe care trebuie să îi urmeze medicul în investigarea și administrarea tratamentelor medicale.
MS a mai elaborate astfel de ghiduri de practică medicală pentru specialitățile ginecologice și pentru alte 12 afecțiuni cu răspândire largă, care constituie probleme de sănătate publică.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane 02.04.2025, 01:37:02