Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Răsvan Toader, directorul general al Direcției Generale Politici Industriale și Mediul de Afaceri din cadrul Ministerului Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri, la data faptei, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de luare de mită.
În același dosar procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaților Stelian Vlăduț Tulcan, reprezentant al unei societăți comerciale, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de dare de mită și Argentina Carla Postolache, în sarcina căreia s-a reținut infracțiunea de complicitate la luare de mită.
Potrivit DNA, în perioada decembrie 2011 — mai 2012, în baza unei înțelegeri anterioare, inculpatul Toader Gabriel Răsvan, prin intermediul inculpatei Postolache Argentina-Carla, a pretins, în cursul lunii mai 2012, achitarea de către inculpatul Tulcan Stelian Vlăduț a contravalorii unei cantități de 48 mc de beton, în valoare totală de 14.461,36 lei.
Pentru acest ‘serviciu’, în contextul autorizării unui antrepozit fiscal, inculpatul Toader Gabriel Răsvan trebuia să avizeze lista cu semifabricatele și produsele finite înscrise în nomenclatorul de fabricație și să avizeze asimilarea, din punct de vedere al accizelor, a produselor energetice cu produse pentru care sunt stabilite accize, în cazul societății comerciale reprezentate de inculpatul Tulcan Stelian Vlăduț, lucru care s-a și întâmplat la data de 22.05.2012.
Întreaga cantitate de beton pretinsă a fost achitată în întregime de către inculpatul Tulcan Stelian Vlăduț, prin intermediul firmei pe care acesta o reprezenta.
Cantitatea de 48 mc de beton a fost utilizată de către inculpatul Toader Gabriel Răsvan la construirea unui imobil, în zona localității Ghiroda, jud. Timiș.
În cauză s-a dispus instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile și/sau imobile aparținând inculpatului Toader Gabriel Răsvan, până la concurența sumei de 14.461,36 lei, în vederea confiscării speciale.
În cauză procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informații și de sprijinul lucrătorilor din cadrul Direcției Generale Anticorupție — Serviciul Județean Anticorupție Bihor.
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.