Florile de dovleac sunt un deliciu culinar. Acestea pot fi adăugate în salate, supe și multe alte preparate, iar dezavantajul lor, acela că nu rezistă prea mult timp în frigider, se transformă, de fapt, într-o calitate: te obligă să le gătești când sunt proaspete.
Atunci când sunt crude, florile de dovleac sunt sărace în grăsimi saturate și sodiu, prin urmare au un conținut foarte scăzute în colesterol. Sunt pline de apă, cam 90% din copmpoziție, și sunt o sursă bună de vitamina A și C, B, ( B1, B2, B3, B9), minerale: fier, calciu, magneziu, fosfor și potasiu. Iată câteva idei:
Floarea de dovleac în bucătărie
Sunt multe rețete cu flori de dovleac. Odată curățate, acestea pot fi prăjite, făcute pane, pregătite la cuptor, sau, pur și simplu, tăiate în fâșii subțiri și adăugate la salată.
Cum se pregătește floarea de dovleac
Floarea de dovleac se clătește ușor cu apă rece, pentru a îndepărta pământul de grădină și se usucă așezândă pe un șervet curat sau pe prosoape de bucătărie pentru a îndepărta excesul de apă.
Salate sau supe
Puteți folosi petalele florii, tăiate cât mai fîn posibil, în supe creme sau în salate.
Flori de dovleac prăjite în ulei de măsline
Florile de dovleac pot fi prăjite cu ceapă, usturoi, ghimbir, ulei de măsline, până când sunt călite bine. Sosul acesta este minunat cu orez sau paste, dar poate însoți, de asemenea, și o friptură sau un pește fript pe grătar.
Beneficiile florilor de dovleac pentru sănătate
Sunt bogate în calciu și fosfor, astfel încât acestea sunt ideale în perioada de creștere a copiilor și recomandate celor care suferă de osteoporoză.
Citește mai multe pe: http://bewoman.ro/sanatate/flori-de-dovleac-beneficii-pentru-sanatate.html