O știre de senzație a zguduit, sâmbătă, corpul magistraților. O femeie a sunat la Serviciul de Ambulanță din Suceava anunțând că un bărbat a fost descoperit cu o plagă înjunghiată în torace. Acesta era procurorul-șef al Departamentului Național Anticorupție din Suceava, Marius Surdu.
În urma telefonului dat la 112, poliția și salvarea a ajuns în mai puțin de 10 minute. Marius Surdu a fost transportat de urgență la Spitalul Județean din localitate, unde a fost supus unei intervenții medicale, iar starea sa este stabilă. Dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava. Procurorii criminaliști care anchetează cazul spun că, deși șeful DNA a fost găsit singur în casă, nu exclud nici ipoteza că bărbatul a fost înjunghiat.
Mai mult, surse din anturajul acestuia ne-au declarat că Marius Surdu avea probleme în familie și astfel există suspiciunea ca tocmai soția acestuia, judecătoare la Curtea de Apel, să fi fost cea care l-a lovit în piept. Pe de altă parte, medicii care l-au îngrijit susțin că deși la început s-a spus că șeful DNA ar fi încercat să se sinucidă, această variantă nu stă în picioare. „Romånii nu-și fac harakiri. Temperamentul balcanic îi fac ca atunci cånd se gåndesc la suicid să găsească alte metode mai ușoare. O altă problemă se pune prin faptul că plaga este destul de adåncă dacă a atins plămånul, deci se exclude și mai mult ipoteza unui act suicidal. Ca să ajungi să penetrezi plămånul tu singur, trebuie să treci prin piele, mușchi, oase, deci e foarte dureros, așa că este și mai puțin plauzibil să se fi înjunghiat singur. Părerea mea e că a fost o agresiune“, ne-a explicat unul dintre medicii de la Spitalul din Suceava. Contactat telefonic, purtătorul de cuvånt al DNA, procuror Gabriela Balaban, a spus că nu comentează situația de la Suceava. Împrejurările în care s-a produs incidentul sunt cercetate de către Parchetul Tribunalului Suceava. Marius Adrian Surdu a fost numit la conducerea Serviciului teritorial Suceava al DNA în noiembrie 2008, dată pånă la care a condus Serviciul teritorial București al Direcției Naționale Anticorupție.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane