Home Politic PSD si-a pus cruce cu PUR

PSD si-a pus cruce cu PUR

DISTRIBUIŢI

Uniunea PSD+PUR se dovedeste a fi o miscare electorala extrem de paguboasa pentru partidul de guvernamant. Ultimele sondaje arata ca reapropierea celor doua formatiuni politice este mai degraba o -cruce- pentru PSD decat un avantaj.

Realizata in pripa, intelegerea electorala dintre PSD si PUR nu aduce nici un fel de beneficiu electoral partidului lui Adrian Nastase. Desi liderii PSD au avut in vedere serviciile pe care le poate oferi trustul de presa patronat de Dan Voiculescu, -contractul electoral- se dovedeste a fi o -teapa- politica de anvergura.

Batuta in cuie in urma cu aproape doua luni, intelegerea electorala PSD+PUR este departe de a fi una avantajoasa pentru PSD. Sperand ca prin sustinerea mediatica suplimentara a trustului de presa patronat de presedintele PUR, Dan Voiculescu, vor reusi sa se mentina in preferintele de vot ale electoratului, pesedistii se pare ca nu au reusit altceva decat sa-si traga singuri o teapa.

Asa cum arata sondajele din ultima vreme, alianta cu umanistii nu numai ca nu a adus o crestere a procentelor, ci chiar o scadere. -Uniunea PSD+PUR se afla pe o panta descendenta in intentia de vot-, se arata in sondaje. Si nici nu este de mirare. PUR este o formatiune politica mica, desi liderul sau se bate cu mandrie paterna in piept ca este un partid de marime mijlocie. PUR este o formatiune politica fara un mesaj doctrinar clar. Umanistii sunt social-liberali?! Iar aceste doua componente se domina reciproc, in functie de interesele de moment. PUR se adreseaza unui electorat limitat, intreprinzatorii mici si mijlocii, care insa nu s-au aratat pana in acest moment sedusi de mesajele sale si in acest caz se poate vedea clar ca nu ar insemna mai mult pe piata politica decat Partidul Ecologist, daca nu ar avea in spate un trust de presa puternic.

In aceste conditii se poate intelege de ce nu au existat cresteri in intentiile de vot ale romanilor de la realizarea Uniunii PSD+PUR. Este imposibil ca procentele sa creasca sau sa se mentina facand intelegeri electorale cu un partid care nu are in real nici cinci la suta si care si-a pierdut din credibilitate in urma alegerilor locale. Imaginea partidului condus de Dan Voiculescu este aceea a unui partid oportunist, care abandoneaza o cauza daca afacerile membrilor din conducere nu mai merg. PUR a fost timp de aproape trei ani la guvernare alaturi de PSD si prin urmare este partas la ceea ce s-a intamplat in aceasta perioada. Rupandu-se de PSD, umanistii au inceput sa arate cu degetul spre -coruptii- pe care i-a tolerat timp de trei ani. Mergand pe val alaturi de Alianta D.A. impotriva PSD, partidul condus, pe baza unei filosofii mercantile, de catre Dan Voiculescu a reusit sa obtina cel mai bun rezultat din istoria sa. Apoi a tradat si a revenit alaturi de PSD. In aceste circumstante, electorii dornici sa-si asocieze -stampila- de numele PUR au devenit tot mai putini, lucru reflectat si in sondajele facute dupa alegerile din primavara.

Din PUR pleaca valori, vin dubiosi

Jocurile de culise facute in timpul desemnarii conducerilor consiliilor judetene si locale si mai ales reapropierea de PSD nu au nemultumit numai electoratul care s-a simtit tradat, ci si chiar pe membrii partidului. Decizia de a sacrifica orice pentru a-si pastra statutul de partid parlamentar a determinat o migrare semnificativa nu neaparat din punctul de vedere al numarului celor care au plecat, cat mai ales din acela al valorii celor care au hotarat ca nu mai au ce face in aceasta formatiune politica. De exemplu, emblema PUR pentru Moldova, Romeo Stavarache, omul care a reusit sa dea de pamant cu fostul baron PSD Dumitru Schelariu, precum si colegul sau din Prahova, Florin Anghel, care a ajuns presedintele Consiliului Judetean, au decis ca este mai bine sa plece decat sa dea mana cu cei cu care s-au batut.

La imaginea negativa pe care o are partidul contribuie din plin achizitiile facute in ultimul timp. Dupa ce de-a lungul timpului a transferat in partid fosti taranisti care au pus umarul la distrugerea partidului reinviat de seniorul Corneliu Coposu si pe care a dorit sa-i foloseasca pentru a-si apropia structura de Partidul Popular European, Dan Voiculescu a adus in partid si oameni de afaceri dubiosi, precum George Copos. Mare pionier si lider al utecistilor, acesta s-a remarcat dupa revolutie prin mai multe afaceri controversate.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.