Continuă descoperirile macabre în comuna Stăneşti din judeţul Gorj. Specialiştii de la Muzeul Judeţean Gorj au revenit la locul în care s-au găsit resturi umane şi au mai descoperit un craniu şi mai multe oase. Ei spun că ar fi vorba despre rămăşiţe umane ale unor soldaţi doborâţi în Primul Război Mondial. Mai mult, autorităţile susţin că în zonă s-ar afla o groapă comună.
La câteva sute de metri altitudine, pe un versant din apropierea comunei Stăneşti s-au dus lupte grele în Primul Război Mondial, spun specialiştii care au găsit în ultima vreme gloanţe înfipte în copaci, cartuşe şi oase împrăştiate peste tot. Aşa s-a întâmplat şi joi, când muzeografii au găsit un craniu, dar şi verigheta unuia dintre militarii morţi în Primul Război Mondial.
„În Primul Război Mondial s-au desfăşurat bătălii, pentru că graniţa cu imperiul austro-ungar era pe coama muntelui. Muzeul Judeţean Gorj deţine amintirile învăţătorului Grigore Popescu care aminteşte de luptele desfăşurate aici. Chiar spune respectivul dascăl că şi după încetarea războiului se mai găseau cadavre”, a povestit director Muzeul Județean Gorj, Dumitru Hîrtopan.
În urmă cu două zile. alte cranii şi cartuşe au fost ridicate de poliţişti din acelaşi loc. Expertiza va fi făcută la Institutul Mina Minovici din Bucureşti. „Sunt cruci pe copaci, unde ar fi posibile aceste gropi comune. Nu suntem siguri că sunt gropi comune, aşa spuneau bătrânii”, a spus primarul din comuna Stăneşti, Vasile Pârvulescu.
Existenţa unei gropi comune este aproape o certitudine, iar autorităţile nu mai permit accesul utilajelor, care amenajau un drum forestier.