Home Student în România Student în România. Azi, Universitatea de Medicină și Farmacie Târgu Mureș

Student în România. Azi, Universitatea de Medicină și Farmacie Târgu Mureș

DISTRIBUIŢI

Universitatea de Medicină și Farmacie Târgu Mureș organizează examen de admitere pentru programele de studii acreditate/autorizate provizoriu din cadrul Facultăților de Medicină, Medicină Dentară și Farmacie, în data de 24 iulie 2013 pentru specializările de 5 și 6 ani și în data de 26 iulie 2013 pentru specializările de 3 și 4 ani.
Candidații la concursul de admitere din iulie 2013, indiferent de programul de studiu la care doresc să se înscrie, pot face opțiuni pentru maxim două programe de studii, cu întocmirea unui singur dosar și achitarea taxei de înscriere pentru fiecare program de studiu la care s-a înscris.  Clasificarea candidaților se va face în baza primei opțiuni; nota obținută la proba scrisă de la specializările de 5-6 ani nu este luată în considerare pentru o eventuală a două opțiune de la specializările de 3-4 ani. Pentru admiterea la aceste specializări se va susține o nouă probă scrisă.  Obținerea unei note/medii la un program de studiu care nu permite admiterea la programul respectiv, dar ar fi permis, prin valoarea ei, admiterea la un alt program din aceeași categorie (programele de studiu de 5-6 ani), nu dă dreptul candidatului la admiterea în programul pentru care nu a dat admitere. Pentru programul de studiu Medicină (militară), candidații pot face o opțiune în plus cu același dosar și cu achitarea unei singure taxe de înscriere.
La programele de studii Medicină, Medicină dentară si Farmacie se menține Metodologia de admitere din anul 2012, conform căreia proba scrisă va consta dintr-un test grilă, a cărui pondere este de 90 la sută din media finală de admitere; media de bacalaureat va avea o pondere de 10 la sută din media finală de admitere. Proba de concurs la programele de studii MEDICINĂ și MEDICINĂ DENTARĂ constă dintr-un test grilă, la una din disciplinele: Biologie, Chimie organică sau Fizică, la alegere, astfel:  75 la sută din întrebări se extrag din caietele cu întrebări elaborate de universitate și vândute prin Biblioteca UMF, 25 la sută din întrebări "la prima vedere", din bibliografia indicată pe site-ul facultății, în funcție de fiecare specializare.  Aceste întrebări vor fi marcate cu un asterisc.  Pentru disciplinele Biologie și Chimie organică testul grilă este format din 100 de întrebări. Testul grilă la Fizică, având în vedere specificul materiei, respectiv numărul mai mare de probleme, va fi conceput cu 57 de întrebări, păstrându-se însă proporția de 25% de întrebări la prima vedere. Proba de concurs la programul de studiu FARMACIE constă dintr-un test grilă, din disciplina Chimie organică, format din 100 de întrebări, astfel: 75 de întrebări se extrag din caietele cu întrebări elaborate de universitate și vândute prin Biblioteca UMF, 25 de întrebări "la prima vedere" din bibliografia indicată pe site-ul facultății. Pentru candidații care susțin probe de Chimie organică sau Fizică, la specializările medicină, medicină dentară și farmacie, se vor asigura minicalculatoare.
Pentru programele de studii Asistență medicală generală, Balneofiziokineto­terapie și recuperare, Nutriție si dietetică, Tehnică dentară, Asistență de farmacie, concursul de admitere din sesiunea iulie 2013 constă în : probă scrisă sub forma unui test grilă cu 25 de întrebări care are o pondere de 50 la sută în media finală de admitere, cele 25 de întrebări vor fi extrase din caietul cu 100 de întrebări publicat ca bibliografie și media de bacalaureat care va avea o pondere de 50 la sută în media finală de admitere. Această probă este obligatorie și pentru cei care au susținut proba scrisă, și nu au fost admiși la specializările de 5-6 ani.
Pentru programul de studiu Educație fizică și sportivă se va aplica Metodologia de admitere 2013 specifică acestui program. Media generală de admitere se calculează astfel: 90 la sută media probei de aptitudini sportive generale și 10 la sută media examenului de bacalaureat.
Scutirea de plata taxei de admitere se va aplica: copiilor personalului didactic (în activitate), copiilor personalului nedidactic din universitate, candidaților orfani de ambii părinți și a celor cei proveniți de la casele de copii sau din plasament familial. Admiterea la studii pe locuri bugetare, în anul I, an universitar 2013/2014, fără examen de admitere, se va face pentru următoarele categorii de absolvenți de liceu: candidații care au obținut ca distincții – premiile I, II, III, la olimpiade naționale sau internaționale organizate de MECTS/MEN, candidați care au obținut mențiuni la olimpiadele naționale și internaționale organizate de MECTS/MEN, la următoarele discipline de concurs – chimie, fizică sau biologie.

Irina Tracy

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.