Home Actualitate Adrian Nastase confirma trocurile dintre Hrebenciuc si Tariceanu

Adrian Nastase confirma trocurile dintre Hrebenciuc si Tariceanu

DISTRIBUIŢI

– Deputatul PSD, fostul premier, Adrian Năstase ne-a confirmat că există negocieri -de culise- PSD-PNL

– Jocurile confirmate de fostul premier s-au făcut între Viorel Hrebenciuc şi Călin Popescu Tăriceanu, miza fiind posturile de director la TVR şi Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA)

– Trocurile politice pentru şefia celor două instituţii, al căror artizan a fost Viorel Hrebenciuc, cel alintat duios de colegi -Javra-, au provocat ieri blocajul Parlamentului, şedinţa în care trebuia validat în funcţie directorul TVR fiind amânată cu aproape opt ore

– Negocierile purtate de Hrebeniuc şi Tăriceanu au dus la demisia lui Valentin Nicolau din CNA , întrucât -Javra- a trădat înţelegerile făcute de conducerea PSD, care, potrivit surselor noastre, îi promisese lui Nicolau sefia CNA

– Nu este pentru prima dacă când Hrebe antrenează partidul în acţiuni care nu fac altceva decât să decredibilizeze PSD, fapt confirmat şi de sondajele interne, ce subliniază lipsa de credibilitate de care se -bucură- pesediştii.

Fostul premier şi fost lider al PSD, Adrian Năstase ne-a confirmat ieri că între PSD şi PNL există negocieri intense, -de culise-. De asemenea, surse din PSD ne-au declarat că negocierile au fost pe problema TVR contra CNA. Şi aceasta deoarece PSD dorea şi şefia TVR, prin Alexandru Sassu, şi şefia CNA, prin Valentin Nicolau. Lucru care i-a deranjat pe liberali, care au considerat că este prea mult, mai ales că se convenise mai demult să fie Răsvan Popescu la CNA.

-La Parlament s-a discutat, inutil, moţiunea PSD despre Agricultură pentru ca, în final, neexistand cvorum, nu s-a mai votat! Colegii mei erau foarte nervoşi pentru că nu înţelegeau negocierile de culise-, a scris fostul premier pe blogul său. Adrian Năstase ne-a confirmat ieri că este vorba de negocierile dintre PSD şi PNL. -A fost evident că în discuţiile (purtate de PSD, n.r.) cu PNL s-au discutat diverse şi pentru că în final nu a existat cvorum înseamnă fie că negocierile PNL-PSD nu au funcţionat cum trebuie, fie că era şi un alt sens ascuns al negocierilor-.

Surse din cadrul partidului ne-au declarat că negocierile dintre -sforarul şef- al PSD, Viorel Hrebenciuc, şi liderul PNL, Călin Popescu Tăriceanu, au determinat ieşirea parlamentarilor PSD de la propria moţiune. Membri PSD spun că scopul trocului a fost şefia TVR şi a CNA, PSD dorind să pună din nou mâna pe principalul canal de comunicare, astfel încât să controleze o mare parte din mesajele care ajung în ţară, dar şi să controlze CNA, deoarece este o instituţie extrem de importantă în campania electorală. Cert este că mulţi dintre pesedişti nu au înţeles ce li se întâmplă, fiind extrem de debusolaţi.

Adrian Năstase vrea să candideze la Preşedinţia României

În privinţa lui Adrian Năstase, acesta se află într-un moment în care testează terenul în partid şi ia pulsul celor din eşaloanele doi şi trei ale partidului, pentru a vedea gradul de nemulţumire din PSD faţă de actuala conducere. Nemulţumire alimentată inclusiv de această apropiere de PNL, care duce la pierderea electoratului partidului. De asemenea, PSD se confruntă cu scăderea în sondaje, dar şi cu pierderea dramatică a credibilităţii.

Cum ia Adrian Năstase pulsul nemulţumirii în partid? Mai întâi a decis să-şi facă blog pe internet, unde scrie aproape zilnic. Ocazie cu care a lansat ideea că e plin de energie şi ar putea să se reîntoarcă în viaţa politică. Marţi seară, într-o emisiune televizată, a spus şi cum: se gândeşte ca în 2009 să candideze la Preşedinţia României. Pe de altă parte, Adrian Năstase a ţinut să precizeze că nu are ca scop politic să devină pentru a doua oară preşedinte al PSD.

Reînnodarea dialogului cu liderii partidului

Adrian Năstase a precizat pe parcursul emisiunii televizate că îşi propune ca în perioada următoare să intensifice dialogul cu unii dintre liderii PSD, cărora le va propune propria viziune privind un proiect politic asupra viitorului ţării. Mai mult, Năstase a recunoscut că în ultima perioadă a fost sunat mai des de către unii lideri social-democraţi. A evitat însă să dea vreun nume. Surse din cadrul partidului ne-au mărturisit că cel care îl ocoleşte pe Adrian Năstase şi care îl tratează pe acesta ca şi cum nu ar exista este chiar preşedintele PSD, Mircea Geoană.

Relaţia cu Geoană, -inexistentă-

Fostul premier consideră că, în prezent, -există o stare de tensiune, derută, nervozitate în interiorul PSD, legată de faptul că unii dintre liderii partidului caută soluţii pentru revenirea la guvernare-. Ocazie cu care Adrian Năstase l-a acuzat pe Mircea Geoană că vrea să izoleze lideri ai partidului. În acest context, Năstase şi-a reamintit de -noaptea cuţitelor lungi- din 2006, de la Hotelul Confort, când şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor: -Mircea Geoană, după ce a devenit preşedinte al PSD, a considerat că reforma în partid poate să fie asociată cu unele categorii interzise care să ducă la izolarea unora dintre liderii partidului, care probabil să îi folosească şi lui şi partidului-. După decizia de la Hotel Confort, luată din dorinţa de a redresa electoral PSD, după cum s-a exprimat Năstase, -evoluţia ulterioară a PSD a fost una tot descendentă-. Întrebat dacă la acel moment s-a simţit părăsit de colegii lui, el a răspuns: -Da, în mod categoric-.

De altfel, fostul preşedinte al PSD a recunoscut că relaţia sa cu actualul lider al partidului, Mircea Geoană, este una -rece, aproape inexistentă-.

Surse din cadrul partidului ne-au declarat că Adrian Năstase nu are în acest moment o susţinere clară în partid pentru o revenire în forţă. Cei mai mulţi, deşi nemulţumiţi de Mircea Geoană, aşteaptă să vadă pe ce picior ar putea dansa Năstase.

Ameninţări

Ieri, după o şedinţă fulger a PSD, Mircea Geoană a ieşit şi a spus, pe un ton supărat, că deputaţii social-democraţi care vor absenta astăzi de la votarea Legii pensiilor vor părăsi grupul parlamentar, urmând a fi evaluaţi de organizaţiile de bază, cu propuneri de sancţionare drastică. -Am făcut un apel de mobilizare totală, inclusiv a europarlamentarilor, pentru participarea la votul pe Legea pensiilor-, a precizat Geoană. În privinţa moţiunii Agricultura, Mircea Geoană a arătat că a recomandat deja organizaţiilor să ia în discuţie sancţionarea celor care au absentat marţi la dezbaterea moţiunii PSD pe tema agriculturii.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.