Tendinţele pieţei de turism pentru 2015 arată o creştere de peste 30% a cererilor pentru destinaţii exotice (Maldive, Caraibe, Asia), accentuarea creşterii numărului de rezervări pe early-booking şi a rezervărilor online, chiar dacă sunt dublate de informaţii pe telefon, a spus, miercuri, Cosmin Marinof, manager de vânzări TUI TravelCenter prin Eurolines.
În prezent, în România, 65% din rezervările pentru călătorii se fac online, în timp ce piaţa agenţiilor clasice a scăzut spre 24%. De asemenea, vârful de vânzări pentru vacanţele din vară este, în România, în luna martie, în timp ce în alte ţări, precum Germania, acestea se cumpără încă din luna ianuarie. Una dintre schimbările înregistrate în piaţă, în acest an, este rezervarea vacanţei de Revelion încă din septembrie, românii nemaiaşteptând perioada noiembrie-decembrie pentru a-şi cumpăra astfel de pachete. Austria şi Bulgaria se menţin în topul preferinţelor românilor care vor să-şi petreacă sărbătorile de iarnă la schi, însă, tendinţa rezervărilor pentru destinaţiile ,,calde’ aduce în prim-plan Republica Dominicană, dar şi Singapore, o destinaţie nouă, dar deja cerută pentru Revelion. Pe lângă acestea, Dubai este o destinaţie care creşte în continuare foarte mult.
,,În România există câteva locuri excepţionale, precum Viscri, Copşa Mare, Delta Dunării, Ulmi, Cheile Grădiştei, dar şi multe altele care sunt deosebite şi cred că atenţia industriei de turism ar trebui să se îndrepte spre promovarea lor în străinătate. Emiterea voucherelor de vacanţă va schimba, într-o mică măsură proporţia dintre românii care călătoresc în străinătate şi cei care merg în ţară, dar nu în sensul că numărul celor care călătoresc în străinătate va fi mai redus. Vor fi însă mai mulţi care vor face vacanţe în România pentru că noi, agenţiile de turism, vom lua din bazinul balconarilor, adică al celor care îşi făceau vacanţa pe balcon deşi primeau de la stat prime de vacanţă. Cred, în continuare, că prin acordarea voucherelor va creşte numărul de concedii, în general, şi se va schimba ponderea’, a spus Dragoş Anastasiu, preşedintele Eurolines România.
Pentru 2015, se estimează scăderi cu 5-6% pe destinaţia de vară Turcia, ceea ce va readuce preţurile la nivelul anului 2012, când vacanţele de vară în această ţară erau foarte căutate. Grupul Eurolines este alcătuit din 20 de companii şi preconizează pentru anul 2014 o cifră de afaceri de 90 milioane de euro, din care 66 milioane euro reprezintă business-ul TUI TravelCenter.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane