Home Life O ecuație care prezice ritmul în care oamenii ar deveni zombie, inventată...

O ecuație care prezice ritmul în care oamenii ar deveni zombie, inventată de un canadian

DISTRIBUIŢI

Un matematician canadian a inventat o ecuație care poate să prezică ritmul în care oamenii ar deveni "morți-vii", în cazul unei epidemii de zombie, informează dailymail.co.uk.
Un matematician canadian consideră că doar atacurile frecvente și coordonate împotriva "morților-vii" ar putea salva rasa umană de la dispariție.
Robert J. Smith, profesor la Universitatea din Ottawa, a inventat o ecuație care descrie ritmul în care oamenii ar deveni zombie pe măsură ce ar fi infectați, treptat, de "morții-vii", în cazul unei epidemii globale.
Deși ecuația poate părea bizară, ea poate fi folosită ca model de previzionare a ritmului de răspândire a bolilor în societatea modernă.
Robert J. Smith și-a publicat ecuația despre zombie, alături de alte modele matematice, într-o carte intitulată "Mathematical modelling of zombies", relatează NBC News.
În calculele sale, zombie sunt considerați "virusurile" unei lumi dominate de monștri.
În ecuația sa apocaliptică – (bN)(S/N)Z = bSZ -, "N" reprezintă populația totală, "S" reprezintă numărul persoanelor susceptibile să fie atacate de zombie, "Z" este numărul de zombie, iar "b" este probabilitatea de transmitere a bolii. Ecuația demonstrează faptul că "morții-vii" ar putea pune stăpânire pe lume foarte repede și eficient, întrucât nu există șansa unui "echilibru stabil" care să permită ca zombie și oamenii să coexiste în pace sau ca oamenii să oprească infecția.
Matematicianul canadian consideră că măsurile de încetinire a epidemiei, precum carantina, nu ar face decât să amâne apocalipsa cu zombie, în loc să o oprească definitiv, și că doar atacurile coordonate și frecvente pentru eradicarea epidemiei de zombie ar putea salva omenirea de la dispariție.
Pentru a crea acest model matematic, profesorul Robert J. Smith a folosit o tehnică apărută în urmă cu două decenii, denumită "ecuații diferențiale impulsive", care evidențiază felul în care șocurile subite afectează sistemele existente și care sunt adeseori folosite pentru a proiecta orbitele sateliților.
De altfel, modelele de calcule matematice pentru zombie au contribuit la inițierea unui proiect care vizează definirea unui model matematic contra unei maladii reale – cea declanșată de virusul papiloma uman (HPV).

Mediafax

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.