Spre deosebire de meciurile de ieri, in aceasta seara, in care ne vom lua adio de la cea de-a doua faza a grupelor, vom avea parte de meciuri fierbinti in Champions League. Singura formatie care are deja unda verde pentru sferturile de finala este Barcelona, team-ul catalan avand un parcurs excelent in actuala editie, in care nu a cunoscut gustul infrangerii. Acum, spaniolii se deplaseaza la Newcastle, formatie in mare forma, obligata sa joace numai pe cartea victoriei, pentru a mai pastra o sansa de calificare. Chiar si daca o va obtine, soarta britanicilor depinde si de rezultatul de la Leverkusen, unde ar trebui ca Inter sa nu ia toate cele trei puncte. Greu de crezut, germanii fiind doar o umbra a echipei ce disputa finala de anul trecut a competitiei. Bayer a inregistrat pana acum numai esecuri, insa orgoliul formatiilor din Bundesliga lasa loc si imprevizibilului.
In grupa B, sunt programate doua partide de zile mari, miza fiind pentru toate cele patru formatii calificarea. Chiar si Roma, care la un moment dat lasa impresia ca a depus armele, a revenit spectaculos si poate pasi in faza urmatoare a intrecerii. Conditia este s-o invinga pe Ajax, iar Arsenal sa se impuna pe -Mestalla-. Greu, dar nu imposibil, mai ales ca romanii au castigat la scor de forfait pe terenul unei Valencia in evidenta pierdere de viteza. Acum, antrenorul Rafael Benitez trebuie sa gaseasca o formula de joc pur ofensiva, dar misiunea sa este cu atat mai dificila cu cat l-a pierdut, duminica, pe argentinianul Kily Gonzalez, accidentat in partida de campionat cu Athletic Bilbao. Iar cu tunarii nu-i de glumit!
Speranta noastra este ca Ajax va trece cu brio si examenul de pe Stadio -Olimpico-, chiar daca adversara este o reprezentanta a fotbalului italian. Pana acum, team-ul olandez a demonstrat ca stie sa se descurce pe terenuri straine, reusind sa obtina remize pretioase contra Arsenalului si a Valenciei. De ce nu ar repeta isprava si pe gazonul roman? Pentru Chivu si Lobont, un egal ar echivala cu intrarea in primele opt echipe ale continentului.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane