Home Dezvăluiri Sursa Securității, Mihnea Costoiu- fals în declarația de avere sau...

Sursa Securității, Mihnea Costoiu- fals în declarația de avere sau spălare de bani?

DISTRIBUIŢI

 

Ministrul cercetării din guvernul Ponta, pesedistul Mihnea Costoiu este susținut de conducerea partidului pentru un loc în Senatul României la alegerile parțiale din 25 mai. Însuși Victor Ponta s-a deplasat la Gorj pentru a lua parte la depunerea candidaturii lui Costoiu, pentru care a garantat personal. Cu lecțiile politice bine făcute, Ponta l-a lăudat pe colegul său de partid, omițând desigur părțile mai puțin plăcute din biografia lui Costoiu, cum ar fi colaborarea, încă de pe băncile liceului, cu fosta Securitate sau problemele sale cu legea, pe vremea când juca rolul de om de afaceri în Gorj. Ponta știa toate aceste lucruri despre Costoiu, dar le-a ignorat, demonstrând încă o dată că PSD îi sfidează pe români. Ceea ce nu știa Ponta în momentul în care l-a dus de braț pe Costoiu la Biroul Electoral Județean este faptul că problemele cu legea ale subordonatului său nu s-au sfârșit și că în curând candidatul PSD la Senatul României ar putea da explicații, în fața instituțiilor abilitate, în legătură cu averea sa.

 

La sfârșitul lunii martie, Mihnea Costoiu a depus o nouă declarație de avere , în care a răsărit frumoasa sumă de 165 00 de euro, dobândiți, potrivit declarației ministrului delegat pentru cercetare din vânzarea unui apartament în anul 2013. Comparând declarațiile de avere depuse în 2013 și 2014, se observă cu ochiul liber că ministrul Costoiu deține în continuare aceleași imobile, deși declară că în plină criză pe piața imobiliară a vândut un apartament cu 165 000 de euro. Astfel, la capitolul imobile atât în declarația din 2013 cât și în cea din 2014 apar două apartamente(unul în Tg-Jiu , altul în București), precum și un spațiu comercial. Și-atunci se pune întrebarea: ce apartament a vândut ministrul Costoiu , dacă zestrea sa imobiliară e intactă? Și de unde vin cei

 

165 000 de euro răsăriți peste noapte în declarația de avere? Potrivit aceluiași document, Costoiu susține că a vândut apartamentul către un anume Arapalea Alexandru Gabriel care, extrem de generos, în plină criză imobiliară i-a plătit ministrului delegat pentru cercetare 165 000 de euro. Interesant este că suma respectivă nu se regăsește în cele șase conturi bancare pe care Costoiu le-a menționat în declarația de avere. Conturile au fost deschise între anii 2002 și 2010, iar în ele se află sume cuprinse între 5 lei și 93.295 de lei sau 3.053 euro. Prin urmare, nu rămâne decât ipoteza că ministrul lui Ponta a cheltuit cei 165 000 de euro fie pe excursii scumpe, fie pe petreceri, întrucât dacă și-ar fi cumpărat bijuterii, case sau mașini trebuia să declare toate aceste bunuri în declarația de avere.

 

Cert este că cei 165 000 de euro i-ar putea aduce dureri de cap candidatului PSD pentru un fotoliu de senator, întrucât fie ne aflăm în fața unei disimulări a unei surse de fonduri și atunci putem vorbi de spălare de bani, fie este vorba de fals în declarația de avere, o infracțiune nu mai puțin importantă, pentru care procurorii DNA l-au acuzat și pe primarul PSD Radu Mazăre care a ”uitat” să treacă în declarația de avere banii ”returnați” de Elan.

 

 

 

Sursă precoce a Securității

 

Mihnea Costoiu a devenit ”celebru” la nivel național după ce s-a aflat că s-a angajat încă de pe băncile liceului să colaboreze cu fosta Securitate. În 1988, când avea 16 ani și era elev la liceul „Tudor Vladimirescu“, tovarășul utecist Mihnea Costoiu a semnat cu mâna sa un Angajament la Securitate, având numele conspirativ ”Iulian”. Potrivit Adeverinței 2437 din 04.05.2010, emise de CNSAS „domnul Costoiu Mihnea Cosmin este titular al dosarului fond rețea nr.R 251012. Domnia sa a fost recrutat la data de 06.07.1988, pentru supravegherea informativă din cadrul Liceului „Tudor Vladimirescu“ din Tg Jiu.“ Cu alte cuvinte, Costoiu avea sarcină să-și supravegheze colegii și profesorii și să-i toarne ulterior la Securitate. Revoluția din 1989 a curmat colaborarea sa cu Securitatea, dar având în vedere modul în care a reușit să ajungă ministru peste cercetare și învățământ superior fără să aibă un doctorat, suntem convinși că ar fi avut parte de o carieră strălucită și în regimul comunist.

 

 

 

 

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.