Studenții care folosesc rețeaua de socializare Facebook în timp ce învață obțin note semnificativ mai mici comparativ cu cei care nu fac lucrul acesta, potrivit unui studiu citat de dailymail.co.uk.
Potrivit unui studiu, elevii care în timp ce învață folosesc rețeaua Facebook sau doar au site-ul deschis pe computer au rezultate la examene cu 20% mai slabe decât cei care nu utilizează rețeaua socială.
Cercetătorii consideră că rezultatele acestui studiu infirmă teoria conform căreia creierul tinerilor este mai bun pentru efectuarea unui număr mai mare de sarcini în același timp.
„Problema este că majoritatea oamenilor țin deschis Facebook sau alte rețele de socializare, e-mail-urile sau programele de mesagerie instantă în timp ce fac alte lucruri. Studiul nostru, precum și alte lucrări anterioare, sugerează că în timp ce oamenii cred că efectuarea mai multor lucruri în același timp îi ajută să facă mai mult într-un timp mai scurt, adevărul este că au nevoie de mai mult timp pentru a-și duce la bun sfârșit sarcinile și fac și mai multe greșeli“, a declarat autorul studiului, profesorul Paul Kirschner.
Echipa profesorului Paul Kirschner a studiat comportamentul a 219 studenți cu vârste cuprinse între 19 și 54 de ani de la o universitate americană.
Studenții care nu folosesc Facebook au declarat că petrec mai mult timp învățând. Astfel, ei petrec cu până la 88% mai mult timp studiind în afara clasei, comparativ cu abonații Facebook. Pe de altă aprte, trei sferturi dintre abonații rețelei de socializare au declarat că nu consideră că timpul pe care îl petrec pe acest site le afectează performanțele academice. Numai un sfert dintre abonații Facebook care au participat la studiu au afirmat că site-ul are un efect negativ asupra lor și îi determină să își amâne munca.
Kirschner a specificat că scopul studiului nu este „demonizarea“ Facebook, ci demonstrarea faptului că toate rețelele de socializare distrag atenția studenților.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane