Chiar daca iarna ne da inca batai de cap, ne gandim, deja, la clipa cand vom purta incaltaminte deschisa, vom invada plajele sau ??trandurile, cautand razele calde ale soarelui.
Dar ce fac cei ale caror unghii de la picioare sau maini sunt ingro??ate, sfaramicioase, deformate, dezlipite? Ar trebui sa sune la numarul de telefon 0723 – 255.113 pentru a obtine, in cadrul campaniei -Zilele Unghiilor Sanatoase-, o programare pentru o consultatie gratuita la un cabinet de dermatologie. Ei sufera de o infectie micotica a unghiilor (onicomicoza), care, prin aplicarea tratamentului potrivit, poate fi vindecata in scurt timp.
-Este important ca bolnavul sa ??tie, explica dl prof. dr. Ioan Nedelcu, de la Spitalul Militar Central, ca netratarea onicomicozei inca de la primele modificari ale aspectului unghiei comporta riscuri majore atat pentru pacient cat ??i pentru persoanele din jur, in special familie, aceasta boala prezentand un grad crescut de contagiozitate-.
-Tratamentul onicomicozei a constituit dintotdeauna o problema dificila pentru medic, afirma prof. dr. Ion Tolea de la Clinica de Dermatologie Craiova, care trebuia sa opteze fie pentru un tratament medical indelungat (12-18 luni) cu antimicoticele existente (care prezinta un grad de toxicitate), fie pentru extractia chirurgicala a unghiilor bolnave, metoda dureroasa ??i greu acceptata de pacienti. In prezent, aceasta dilema este rezolvata intr-un mod optim, prin punerea la dispozitia pacientilor a unui medicament antifungic administrat pe cale orala care ofera cea mai scurta durata de tratament (terapia PULS) ??i rate de vindecare crescute, fiind preferat de catre pacienti-. Mai multe informatii se pot obtine accesand pagina www.onicomicoza.ro.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane