Staţiunile balneare din Romania vor deveni în următorii trei ani un magnet pentru investitorii străini şi romani, potrivit unui studiu asupra pieţei.
Staţiunile balneare sunt foarte atractive pentru investitorii străini care vor căuta să păstreze componenta medicală tradiţională a sejurului în staţiunile balneare, dar progresiv vor fi introduse concepte SPA.
Pe baza capacităţii de cazare autorizată la nivelul anului 2006, clasamentul staţiunilor balneare romaneşti este condus de Băile Felix cu 22 la sută din total, urmand staţiunile Băile Herculane – 15 la sută, Călimăneşti – Căciulata 12 la sută, Amara – 8 la sută, Covasna – 8 la sută, Voineasa – 7 la sută, Vatra Dornei – 7 la sută, Sovata – 6 la sută şi Techirghiol – 6 la sută, alături de altele ce cumulează 9 la sută (fiecare sub 3 la sută). În schimb, vechi staţiuni balneare sunt resuscitate prin proiecte de cofinanţări europene, acolo unde autorităţile locale s-au implicat în procesul de redresare. La Moneasa o companie austriacă a caştigat licitaţia pentru un proiect de patru milioane de euro, la Vatra Dornei se vor cheltui şase milioane de euro pentru reabilitare.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane