Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române ce se desfăşoară zilele acestea la Bucureşti a strâns la un loc tot ce are mai bun Ministerul Afacerilor Externe.
Generalii de securitate din MAE şi-au dat mâna şi au împărtăşit impresii de călătorie.
Băieţii cu ochi albaştri, care au spionat Occidentul pe vremea lui Pleşiţă, au trecut fără emoţii în barca NATO şi UE.
Au fost deconspiraţi din prostie sau neprofesionalism în documentele oficiale ale Ministerului Afacerilor Externe.
Vă prezentăm biografia generalului Marcel Alexandru, fost spion al Direcţiei de Informaţii Externe comuniste, actual -diplomat- în Uniunea Europeană.
Motto:
-Ca şef al statului român, condamn explicit şi categoric sistemul comunist din România, de la înfiinţarea sa, pe bază de dictat, în anii 1944-1947 şi până la prăbuşire, în decembrie 1989. Luând act de realităţile prezentate în Raport, afirm cu deplină responsabilitate -Regimul comunist din România a fost ilegitim şi criminal. Condamnând acest regim, statul democratic român condamnă instrumentele acestuia, în primul rând Partidul Comunist Român şi Securitatea.-
Discursul preşedintelui României, Traian Băsescu
Parlamentul României, 18 decembrie 2006
– După alegerile din toamna anului 2004, noua putere de la Bucureşti a preluat ofiţerii de securitate de la PSD şi i-a folosit în scopuri proprii
– Mulţi dintre ei, persoane penale, au spionat Occidentul, mai ales ţările Uniunii Europene înainte şi după Revoluţie. Am trecut din blocul sovietic în barca NATO şi UE tot cu -EI-
– Nororc cu Ministerul Afacerilor Externe, care şi-a deconspirat spionii în acte oficiale. Anuarul Diplomatic şi Consular al României este doar unul dintre ele.
– Generalii Serviciului de Informaţii Externe care au servit guvernul Năstase au fost medaliaţi şi transformaţi în diplomaţi
– Vă prezentăm în premieră biografiile neromanţate ale securiştilor români din diplomaţie, politică, servicii secrete sau alte instituţii importante ale ţării
– Marcel Alexandru a trecut fără probleme de la Direcţia de Informaţii Externe a Securităţii la MAE, la SIE şi apoi din nou în diplomaţie
De mai bine de doi ani ne jucăm de-a reforma serviciilor secrete. Palatele Victoria şi Cotroceni îşi dau la gioale pe proiectul de legi ale securităţii naţionale şi se întrec în a trambiţa legea lustraţiei şi în declasificarea arhivelor Securităţii sau PCR. Vorbe goale. Preşedinţia a dat drumul la câteva dosare de politicieni, ziarişti sau înalţi ierarhi şi la rapoarte tismănene. România a intrat în UE cu ofiţerii Securităţii în frunte. Nu discutăm aici de rezerviştii care au făcut poliţie politică pe vremea lui Ceauşescu, ci de spionii DIE/CIE/SIE educaţi împotriva structurilor euro-atlantice la şcolile de la Băneasa, Brăneşti sau Grădiştea aflaţi în plină activitate. Generali şi colonei cu state grele de plată înainte de *89 conduc direcţii importante din Serviciul de Informaţii Externe (SIE). Îi găsim la conducerea celor mai importante instituţii ale statului român. Culmea, UE se face că nu vede cine populează reprezentanţele diplomatice ale României în Europa, iar NATO are ochelarii sparţi când vine vorba de securistul Silviu Predoiu, mai nou director interimar SIE. Spion cu şcoală la Brăneşti.
Actualul consul general la Strasbourg, generalul DIE (pe bune) Marcel Alexandru, fost director adjunct şi secretar de stat SIE. Alt director adjunct al Serviciului de Informaţii Externe, generalul Vasilcă Şarcă a -funcţionat- la reprezentanţele României de la Praga şi Bratislava. Pe stil nou e pictor. Şeful Direcţiei Tehnică Operativă din SIE, generalul Isac Adrian activa pe vremuri la Anvers, la Tokio sau în Maroc. Toţi au fost elevi conştiicioşi ai generaloizilor Nicolae Pleşiţă, Nicolae Doicaru sau Ion Mihai Pacepa în vremurile bune ale Securităţii.
Înainte şi după Revoluţie, băieţii cu ochi albaştri au trecut de la Securitate prin MAE (diplomaţi) spionând UE şi NATO, apoi au fost avansaţi pentru slugărnicie faţă de PSD. Şi-au oferit serviciile noii puteri dâmboviţene fără să clipească. Vă prezentăm în premieră, biografiile -diplomaţilor- deconspiraţi din prostie sau neprofesionalism în documente oficiale de la Ministerul Afacerilor Externe.
Marcel Alexandru, un consul -general de patru stele- la Strasbourg
Marcel Alexandru s-a născut la data de 2 martie 1954 la Ploieşti şi a absolvit Institutul Politehnic Bucureşti. Actualul consul general al României la Strasbourg este unul din puţinii -diplomaţi- SIE cu aliură de intelectual. La începutul anului 2005, după câteva articole dure apărute în presa centrală, SIE a organizat prima conferinţă informală, la care au fost invitaţi jurnaliştii. A fost prezentat generalul Marcel Alexandru, secretar de stat SIE la acea dată. Ştiind ce-l aşteaptă, generalul a avut o atitudine deschisă. A recunoscut că a activat înainte de *89 în Direcţia de Informaţii Externe. Cu alte cuvinte, a fost spion al Securităţii cu acte în regulă. Colegii generalului spun despre el că nu a fost altceva decât un maestru de ceremonii pesedist, Marcel Alexandru fiind omul de casă al fostului premier Adrian Năstase. Jurnaliştii l-au remarcat mai ales ca şef de protocol la Camera Deputaţilor în perioada 1992-1997. Apropiaţii generalului povestesc că Alexandru şi Ristea Priboi făceau agenda de lucru a lui Adrian Năstase sub coordonarea lui Viorel Hrebenciuc.
Masonul din documentele MAE
În evidenţele externelor, Marcel Alexandru figurează ca inginer la ICE Conect, între 1977 şi 1980. Din anul 1986 până în 1988, agentul DIE a fost secretar II MAE la Ambasada României din Brazilia. În perioada *88-*89 a activat ca secretar II la Ottawa. Între 1989-1991 a lucrat ca secretar economic I în Ministerul Comerţului şi al Turismului. Anuarul Diplomatic şi Consular al României menţionează că -diplomatul- a fost numit secretar I începând cu 01.04.1991 în Mexic. Este mason de rang înalt, deşi statutul cadrelor militare interzice acest lucru. Alexandru a fost cooptat în celula de criză constituită cu ocazia răpirii jurnaliştilor români în Irak.
Alături de generalii SRI Paul Ionescu şi Marin Ionel, Marcel Alexandru a condus negocierile cu reprezentanţii NOS (NATO Office of Security) pentru crearea Oficiului Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS).
Traian Băsescu l-a decorat pe general în anul 2005 cu -Ordinul Naţional Serviciu Credincios în grad de Ofiţer- şi l-a trecut în rezervă la începutul anului 2006. Din luna martie a anului trecut, fostul spion DIE este consul general la Strasbourg. Reprezintă cu cinste interesele României peste hotare.
Banii SRR şi firma Greenberg
Alături de fosta conducere a Societăţii Române de Radio, la umbra unei organizaţii dubioase din SUA, Marcel Alexandru a dus campania electorală a PSD-ului pe cele mai înalte culmi. S-au folosit fonduri, oameni şi resurse de la buget. La Washington, cu ajutorul firmei Greenberg, s-au păpat sume importante de la SRR. Expunerile realizate de general la -Casa NATO- au fost o umbrelă protectoare pentru câteva mici lăstare de analişti militari şi politici ce populează presa românească astăzi. Tineri simpatici cu studii la Colegiile de Apărare sau de Informaţii ale noii securităţi (nimic altceva decât noile academii Ştefan Gheorghiu), folosiţi de serviciile secrete pentru a intoxica opinia publică.