Politistii ne avertizeaza ca, o data cu incalzirea vremii, sutii, adica hotii care atenteaza la buzunarele noastre, au devenit extrem de activi. In ultima perioada de timp, au fost prinsi in flagrant 62 de hoti. Politistii care s-au ocupat de aceste cazuri spun ca furturile din buzunare se comit in special intre orele 7.00 si 11.00 dimineata si 15.00-19.00 dupa-amiaza, cand cetatenii sunt grabiti sa mearga sau sa revina de la serviciu. Hotii actioneaza in grupuri de cate trei-sase persoane, iar fiecare are sarcini precise. De exemplu, unul provoaca inghesuiala sau o accentueaza, altul sustrage portofelul, ceasul sau telefonul mobil, iar un altul, plasat in spatele acestuia, primeste obiectul furat. In plus, politistii au remarcat ca printre cei care comit asmenea infractiuni se numara si toxicomanii, care au nevoie de bani pentru doza zilnica de heroina.
Traseele hotilor de buzunare
Zonele in care se inregistreaza frecvent furturi din buzunare sunt zonele tranzitate de mijloacele de transport in comun, si anume: sectorul 1 – Piata Presei Libere, Gara de Nord (linia 205); sectorul 5 – str. Petre Ispirescu, Piata Ferentari-Vadu Nou (linia 139); sectorul 6 – Apaca, Lujerului (linia 336); sectorul 3 – Calea Vitan, Piata Alba Iulia (linia 123); sectorul 4 – Berceni, Piata Unirii (linia 312); sectorul 2 – Bucur Obor, complexul Europa (linia 21); Ghica -Tei, Mihai Eminescu (linia 66).
Cum ne ferim de -ciorditori-?
Pentru prevenirea furturilor din buzunare, politistii Capitalei va recomanda ca atunci cand circulati cu mijloacele de transport in comun sa nu va lasati inghesuiti, iar daca sunteti inconjurati de persoane dubioase, sa cautati un alt loc. Politistii va mai sfatuiesc sa va tineti bagajul in fata dumneavoastra si sa nu tineti valori in buzunarul de la spatele pantalonului, deoarece acesta este cel mai vulnerabil.