Home Actualitate Arestarea judecatoarei Ciuca, reglare de conturi intre coruptii din politica si justitie

Arestarea judecatoarei Ciuca, reglare de conturi intre coruptii din politica si justitie

DISTRIBUIŢI

Un nou scandal arata cat de putrede sunt justitia si clasa politica din Romania. Procurorii PNA au emis pe numele fostei presedinte a Tribunalului Mures, judecatoarea Andreea Ciuca, un mandat de arestare, pentru 30 de zile, sub acuzatiile de luare de mita, trafic de influenta si primire de foloase necuvenite, infractiuni savarsite in forma continuata. Procurorul PNA Gabriela Neagu ne-a declarat ca judecatoarea a fost prinsa in flagrant primind 210 milioane de lei de la administratorul firmei Premur Sa. Mai mult, Andreea Ciuca, in calitate de presedinte al Tribunalului Mures, a pretins si primit de la administratorul aceleiasi firme, Premur SA, 680 milioane de lei. Arestarea judecatoarei este oarecum controversata, in contextul in care ea s-a operat in baza unui denunt facut de asociatii unui personaj controversat, Dumitru Pop, senator PRM. Cei 35 de judecatori si avocati care au protestat in noaptea de joi spre vineri, la sediul PNA, fata de arestarea judecatoarei spun ca, inainte de obtinerea imunitatii parlamentare, Dumitru Pop era cercetat in mai multe dosare pentru evaziune fiscala de peste noua miliarde de lei si pentru alte infractiuni. Aceiasi -protestatari- spun ca Andreea Ciuca urma sa faca niste dezvaluiri socante intr-o conferinta de presa cu privire la o serie de parlamentari si la legaturile acestora cu lumea interlopa.

Andreea Ciuca, magistrat care a fost presedinte al Tribunalului Mures timp de opt ani, a fost arestata fiind denuntata de oamenii gruparii conduse de controversatul senator PRM Dumitru Pop. Este vorba despre inca o arestare care demonstreaza cat de putreda este clasa politica si justitia din Romania. Judecatoarea este acuzata de savarsirea unor grave infractiuni (luare de mita, primire de foloase necuvenite) in forma calificata, iar senatorul este un individ care inainte de a-si face rost de imunitate parlamentara era cercetat in numeroase dosare penale pentru o evaziune de noua miliarde de lei si pentru alte infractiuni. Pe de alta parte, cei 35 de magistrati mureseni care au protestat, in noaptea de joi spre vineri, impotriva arestarii colegei lor, spun ca Andreea Ciuca stia ca e urmarita de seful PNA, procurorul Marin Sandu, desi nu exista mandat si ca intentiona sa faca niste dezvaluiri socante intr-o conferinta de presa cu privire la o serie de parlamentari si la legaturile acestora cu lumea interlopa.

Procurorii PNA au emis pe numele judecatoarei Andreea Ciuca un mandat de arestare, pentru 30 de zile, sub acuzatiile de luare de mita, trafic de influenta si primire de foloase necuvenite, infractiuni savarsite in forma continuata, dupa cum ne declara, ieri, purtatoarea de cuvant a PNA, dna Gabriela Neagu. Joi dimineata, Andreea Ciuca nu s-a prezentat la serviciu, fiind chemata la audieri. La sediul PNA Mures, desi s-a emis mandat de arestare pe 30 de zile pe numele Andreei Ciuca, ancheta a durat aproximativ 14 ore, iar procurorii au refuzat sa discute cu reprezentantii presei. Singura confirmare a faptului ca judecatoarea Ciuca a fost arestata preventiv pentru 30 de zile a venit din partea avocatilor Horatiu Coprean si Lucian Badiu, in noaptea de joi spre vineri, 5 spre 6 iunie a.c.

Spaga – 680 milioane de lei, in trei ani

Frapati de faptul ca un magistrat care a indeplinit functia de presedinte de tribunal timp de opt ani si care a si fost propus pentru Consiliul Suprem al Magistraturii a fost brusc arestat pentru grave infractiuni de coruptie, ne-am adresat PNA care, prin vocea purtatorului de cuvant, Gabriela Neagu, ne-a marturisit ca judecatoarea a fost prinsa in flagrant primind 210 milioane de lei de la administratorul firmei Premur SA. Mai mult, Andreea Ciuca, in calitate de presedinte al Tribunalului Mures, responsabil numit de Ministerul de Justitie pentru realizarea Centrului de Pregatire a Magistratilor (CPM) Sovata, a pretins si primit de la administratorul aceleiasi firme, Premur SA, suma de 680 milioane de lei si materiale de constructie in valoare de 50 milioane de lei, spagi primite in perioada 1999-2003.

Conform pocurorului PNA, Gabriela Neagu, -datorita ei denuntatorul ar fi castigat licitatia pentru obiectiv, ea fiind si cea care avizeaza plata ritmica si la timp a lucrarilor; pentru a interveni in solutionarea favorabila a unor cauze civile in care denuntatorul avea calitatea de parat la diverse instante din tara-. Pentru aceste infractiuni -savarsite in forma continuata, judecatoarea poate fi trimsa in judecata in maximum doua saptamani-. De altfel, in ciuda protestelor colegilor de breasla ai Andreei Ciuca, dosarul pare a fi bine documentat, procurorii PNA beneficiind si de sprijinul SRI.

Controversatii denuntatori

Arestarea judecatoarei este oarecum controversata, in contextul in care ea s-a facut in baza unui denunt al asociatiilor unui personaj dubios care a scapat de rigorile legii, devenind parlamentar. Este vorba despre senatorul PRM Dumitru, fost administrator al Premur SA. De altfel, cei 35 de judecatori si avocati care au protestat la sediul PNA s-au aratat indignati de faptul ca principalul reclamant este tocmai senatorul PRM Dumitru Pop, care, in calitate de administrator al SC Premur SA, inainte de obtinerea imunitatii parlamentare, era cercetat in mai multe dosare pentru evaziune fiscala de peste noua miliarde de lei si pentru alte infractiuni. In prezent, Dumitru Pop face parte din comisia juridica a Senatului si s-a opus cu inversunare candidaturii Andreei Ciuca la Consiliul Superior al Magistraturii, desi aceasta a fost votata de toti magistratii din Targu Mures, cu exceptia noii presedinte a Tribunalului Mures, Florina Grosu. Contactat telefonic, peremistul a refuzat sa faca o declaratie oficiala, pretestand ca el nu are… videotelefon ca sa poata -discuta ochi-n ochi- pentru a se convinge de identitatea interlocutorului. In rest, bla, bla, bla…

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.