Home Auto SLR, o noua -sageata argintie- gata de start

SLR, o noua -sageata argintie- gata de start

DISTRIBUIŢI

Daca tot am intrat in culisele celor bogati si puternici, prezentandu-va, saptamana trecuta, superbul Porsche Carrera 4S Cabriolet, este momentul sa mai adaugam o supermasina in panoplia de modele destinate celor pentru care vehiculul personal este o bijuterie de familie. Noul Mercedes-Benz SLR McLaren, caci despre el este vorba, se va prezenta in toata splendoarea la Frankfurt Motor Show in aceasta toamna, purtand pe umeri sarcina deloc ingrata de a rememora formidabilele masini de curse produse de germani in anii *50.

Daca pe la jumatatea secolului trecut designul era subordonat total performantelor, realizarea actuala a inginerilor este nu numai puternica si fiabila, ci si extraordinar de aratoasa. Interpretarea modernista a elementelor stilistice prezente pe modelul original 300SLR, combinata cu aerodinamica si stabilitatea masinilor de Formula 1 care concureaza inca in -Marele Circ-, a dus la nasterea unei masini care va marca, fara doar si poate, istoria automobilului. Noul SLR permite celor de la Mercedes si partenerilor traditionali de la McLaren sa-si dovedeasca experienta colectiva in dezvoltarea si productia de masini sport cu performante formidabile. Competenta dobandita de cele doua firme de-a lungul anilor este evidenta nu numai in domeniul tehnologiilor de varf care au fost utilizate in conceperea proiectului Vision SLR, ci si in siguranta maxima si confortul dus pana la extrem oferit pasagerilor.

Un exemplu clar al transferului de tehnologie de la Formula 1 catre masinile de sosea este utilizarea pe scara larga a fibrei de carbon in construirea caroseriei, aceasta fiind mai rigida si mai puternica decat a oricarui vehicul prezent in acest moment pe piata. Cel putin la fel de impresionanta este siguranta oferita de SLR McLaren datorita materialelor absorbante de energie folosite in structura sasiului. Caracteristicile impresionante ale caroseriei sunt amplificate de uzina de forta de origine AMG aflata sub capota. Murmurul feroce care se aude dupa actionarea starterului este produs de un V8 conceput si construit in atelierele Mercedes-AMG care ofera peste 550 cai-putere. Nu trebuie omis faptul ca fiecare motor amplasat pe un SLR este realizat manual in proportie de 100%. Pentru a struni formidabila forta a propulsorului, sistemul de franare utilizeaza o tehnologie bazata pe utilizarea materialelor compozite. De altfel, modelul va fi printre putinele masini de serie care beneficiaza de utilizarea ceramicii la realizarea discurilor.

Noul MB SLR McLaren are toate sansele sa devina o legenda, la fel ca si predecesorul sau, care, in 1955, ii purta catre glorie pe Stirling Moss si Juan Manuel Fangio, iar in faimoasa cursa Mille Miglia realiza o viteza medie de 160 km/h, concurand pe drumuri publice deseori extrem de periculoase. Desi se asteapta vanzari spectaculoase, in ciuda pretului care pare a fi undeva in jurul a 300.000 de dolari, sefii de la Mercedes au anuntat producerea unui numar limitat de astfel de vehicule, care vor intra pe piata europeana la sfarsitul acestui an, urmand ca in Statele Unite SLR McLaren sa ajunga in vara lui 2004.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.