Dacă plângi ori de câte ori te apropii de o oglindă și încerci să te consolezi la gândul că chelia e sigur semn de virilitate, chiar dacă nu o ai încă, e semn că nici mult nu mai e până la momentul adevărului, scrie ziare.com.
Dacă ești predispus genetic la calviție, nu prea poți face mare lucru, decât să speri că nu se va întâmpla prea curând. Dacă însă ești unicul din familia ta cu astfel de „porniri“, mai ai o șansă să scapi, dacă știi ce să mănânci, conform Askmen.com.
Pește, ouă și fasole
Părul înseamnă, în primul rând, proteine, motiv pentru care are sens să consumi alimente bogate în proteine. Totuși, dacă mănânci zilnic o friptură, nu înseamnă că nu vei ajunge să schimbi pieptenele pe prosop. O dietă bogată în grăsimi se va traduce printr-un nivel mare al testosteronului, care se află în strânsă legătură cu pierderea părului. Așa că nu friptura e soluția. Canalizează-te pe proteinele din pește (care au nenumărate beneficii asupra organismului, în afara faptului că previn căderea părului), pui, ficat de vițel, drojdie de bere, brânză cu puține grăsimi, ouă, migdale, fasole și iaurt. Laptele de soia și tofu sunt, de asemenea, alegeri inspirate, pentru că sunt bogate în proteine și sărace în grăsimi rele.
Stafide și suc de cireșe
Fierul joacă un rol-cheie în obținerea hemoglobinei, care transportă oxigenul către organe și țesuturi. Când hemoglobina are un nivel optim, oxigenul ajunge peste tot, în cantități suficiente, ceea ce stimulează creșterea părului. Fierul de care ar trebui să ai parte tot mai des nu înseamnă că va trebui să consumi ficat zilnic. Când ți-e poftă de ceva dulce, te poți orienta către fructele confiate, cum e cazul stafidelor, sau spre sucul de cireșe, ambele conținând fier.
Ce mai poți încorpora în dietă? Legume de un verde închis, cum e cazul spanacului și al rudelor sale, și cereale integrale. De reținut e și că vitamina C mărește absorbția de fier, așa că fructe precum portocalele, căpșunile și lămâile ar trebui să se afle pe lista ta de cumpărături.
Castraveți, ardei grași
Din fericire, dieta pentru prevenirea căderii părului este îndeajuns de permisivă, alimentele fiind suficient de variate. Castraveții, ardeii grași, roșii sau verzi și cartofii au toate un punct comun: siliciul. Poate că nu sună apetisant, însă acesta previne căderea părului. Organismul folosește siliciul pentru a absorbi vitaminele și mineralele. Dacă nu vei avea parte de siliciu, vitaminele din alimente sau suplimente nici nu te vor ajuta prea mult. Așa că ai grijă să consumi castraveții cu coajă, pentru că aici se găsește siliciul, și cruzi, la fel ca și ardeii grași, pentru un efect maxim.
Fructe de mare
Mulți bărbați care se confruntă cu căderea părului au o carență de zinc.
Când organismul se confruntă cu deficiență de zinc, foliculii firelor de păr se slăbesc, iar părul cade. Pentru a nu ajunge în această situație, recomandate sunt alimente precum carnea roșie, de pui, midiile, crevetele, nucile și stridiile.