Home Economic-Financiar Acuzatiile din Armagedonul BNR, literatura de sertar pentru autoritati

Acuzatiile din Armagedonul BNR, literatura de sertar pentru autoritati

DISTRIBUIŢI

Dupa nici 10 zile de la publicarea Armagedonului BNR – in care s-au adus grave acuzatii (cu conotatii penale) unor inalti functionari ai acestei institutii (n.r. – Emil Iota Ghizari, Mihai Bogza etc.) – nici Banca Centrala, nici o alta autoritate oficiala nu au zis -pas-. Inertia a fost remarcata si atunci cand, intr-o scrisoare remisa parlamentului, InterAgro l-a acuzat pe vicele BNR, Mihai Bogza, ca a demarat impotriva sa o -campanie agresiva de hartuire si santaj- pentru a-l determina pe proprietarul holdingului sa vanda la un pret derizoiu ASIROM. In lipsa unei reactii oficiale, oricine se ingrozeste la gandul ca exista functionari aflati in slujba unor grupuri care lezeaza nestingherite siguranta nationala. Ingrijorarea e si mai justificata dacaavem in vedere pozitia sefului SRI, Radu Timofte, care, la inceputul lunii martie a.c. semnala existenta unor cercuri a caror activitate (sic!) este similara cu cea a unor oficiali ai Bancii Centrale, nominalizati in Armagedonul BNR si in plangerea remisa parlamentului de InterAgro.


-Concurenta neloiala produce efecte negative asupra dezvoltarii economice. Trebuie intervenit pana nu este prea tarziu si unde mai este posibil sa se indrepte lucrurile, pentru protejarea drepturilor de proprietate intelectuala aferente contractelor de privatizare-, a aratat, inca din martie a.c., seful SRI, -prevestind- acuzatiile aduse de InterAgro viceguvernatorului BNR, Mihai Bogza, acuzat ca pe baza unui scenariu prestabilit (-a ordonat zeci de controale la bancile partenere-, -a lansat zvonuri calomnioase, in mediul financiar-bancar, referitoare la existenta unor dificultatii financiare pe care le-ar avea holdingul-, -a trimis <emisari> sau chiar a avut convorbiri directe cu presedintii bancilor partenere ale holdingului pentru a solicita refuzarea acordarii de noi credite comerciale de lucru-) -face jocurile unor cercuri de afaceri straine si, in mod clar, ale unui grup care mai detine o firma de asigurari in Romania-, pentru a-l determina pe proprietarul holdingului sa vanda ASIROM.

Mai mult, sustinand ca -in aceeasi zona se afla falimentele unor banci, precum si ale unor societati comerciale, ale caror active au fost ulterior preluate pe sume derizorii de diverse grupuri de interese-, Radu Timofte a anticipat si acuzatiile punctuale (-aplicarea unui plan precis de falimentare a opt banci autohtone in folosul unui grup de interese care actioneaza sub umbrela unei firme de lichidare-) aduse unor oficiali BNR in Armagedonul lansat de -Cavalerii Dreptati din BNR-.

Cu toate semnalele de alarma primite, institutiile abilitate ale statului nu au valorificat informatiile primite, preferand sa stea intr-o lancezeala complice. Sa fie oare adevarata afirmatia din Armagedonul remis presei de catre -Cavalerii Dreptati- (n.r. – diverse persoane din BNR -se lauda la unii si la altii ca <PNA a fost redus la tacere>-)? Greu de crezut!

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.