Home Life Britanicii au descoperit factorul-cheie în lupta contra demenței

Britanicii au descoperit factorul-cheie în lupta contra demenței

DISTRIBUIŢI

Dieta mediteraneană, nu medicamentele, reprezintă factorul-cheie care ar trebui avut în vedere în lupta contra demenței, afirmă cercetătorii britanici.
Lupta contra demenței ar trebui să se concentreze asupra beneficiilor aduse de dieta mediteraneană, nu asupra unor "medicamente dubioase", au declarat o serie de medici de seamă din Marea Britanie, citați de dailymail.co.uk. Într-o scrisoare deschisă adresată Ministerului Sănătății, semnatarii ei spun că programele create pentru a-i convinge pe oameni să mănânce fructe și legume proaspete, nuci, pește și ulei de măsline reprezintă "probabil cea mai bună strategie disponibilă în prezent" pentru a preveni declanșarea maladiei Alzheimer și a altor maladii neurodegenerative.
Medicii britanici afirmă că numeroase studii precedente sprijină descoperirea lor și spun că multe "dovezi convingătoare" au fost în mare parte ignorate în trecut. Printre semnatarii scrisorii se numără medicul Clare Gerada, fostul președinte al Royal College of General Practitioners, și medicul David Haslam, președinte al National Obesity Forum.
"Sperăm că această situație de criză să fie văzută ca o șansă de a face o schimbare în politica reală, pentru a promova dieta mediteraneană, nu acele medicamente care au o serie de efecte dubioase", se afirmă în acea scrisoare deschisă.
Potrivit semnatarilor, o serie de dovezi sugerează cu tărie faptul că ameliorările adoptate de o persoană în ceea ce ține de stilul ei de viață au efecte și mai puternice în ceea ce privește protejarea în fața demenței, în comparație cu efectele cu rol protector generate de medicamente.
Scrisoarea a fost expediată în contextul în care numeroși experți în studiul demenței, provenind din țările G8, se pregătesc să vină la Londra, pentru a participa la un summit prezidat de premirul britanic. Potrivit unei analize recente, nouă din 12 studii monitorizate de cercetătorii de la Universitatea Exeter au evidențiat o legătură directă între dieta mediteraneană și o menținere prelungită a funcțiilor cerebrale. Totodată, experții au constatat și un risc mai mic de Alzheimer pentru persoanele care adoptă această dietă.
De asemenea, un studiu realizat de Medical Research Council pe o perioadă de 20 de ani a evidențiat faptul că alimentația sănătoasă contribuie la menținerea sănătății mintale la vârsta a treia.
"Dovezile referitoare la faptul că dieta mediteraneană previne toate bolile cronice care zguduie civilizația occidentală sunt copleșitoare. Printre aceste boli se numără cele cardiovasculare, diabetul de tipul 2, maladia Alzheimer și cancerul. ", a declarat la rândul său medicul cardiolog Aseem Malhotra.    

Mediafax

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.