Home Economic-Financiar Direcția Antifraudă- 1,7 miliarde euro prejudicii constatate, amenzi și confiscări într-un an

Direcția Antifraudă- 1,7 miliarde euro prejudicii constatate, amenzi și confiscări într-un an

DISTRIBUIŢI

Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală /DGAF/ au stabilit prejudicii, au aplicat amenzi și au efectuat confiscări care totalizează aproximativ 1,7 miliarde de euro, în primul an de când structura a devenit operațională, în decembrie 2013, după desființarea Gărzii Financiare.

Potrivit datelor prezentate miercuri, la evenimentul de bilanț, de către inspectorul general al DGAF, Petre Dragoș Voinescu, structura generală și structurile regionale ale DGAF, care însumează 1.318 inspectori antifraudă, au controlat 25.483 contribuabili în perioada 1 decembrie 2013 — 30 noiembrie 2014 și au constatat prejudicii de 691 milioane euro, din care 91% prejudicii mai mari de un milion de euro, iar 65 % din prejudicii au fost cauzate prin fraudarea TVA.

De asemenea, inspectorii DGAF au aplicat amenzi de 23 milioane euro, confiscările au însumat 64 milioane euro, iar măsurile asiguratorii dispuse vizează o sumă totală de 515 milioane euro.

O altă structură a DGAF — Direcția de combatere a fraudelor, formată din 261 inspectori detașați la unitățile de Parchet, a întocmit 821 de rapoarte de constatare, a efectuat 497 de verificări fiscale și 234 de investigații financiare în vederea indisponibilizării de bunuri. Prejudiciile constatate s-au cifrat la 916 milioane euro în primul semestru din 2014, iar bunurile și sumele indisponibilizate au însumat 309 milioane euro, a precizat Voinescu.

Inspectorul general al DGAF a arătat că printre domeniile economice în care inspectorii antifraudă au stabilit sume totale mai mari de 100 milioane euro se evidențiază produsele accizabile, mărfurile nealimentare, mărfurile agroalimentare și sectorul construcțiilor.

În domeniul produselor accizabile, DGAF a efectuat 2.079 acțiuni de control vizând carburanții auto, alcoolul și băuturile alcoolice, produsele din tutun, sumele totale stabilite fiind de 221,3 milioane euro.

În domeniul mărfurilor nealimentare au fost verificate 8.388 firme specializate în comercializarea produselor de uz casnic, electronice, electrocasnice, medicamente, comerț online, sumele totale stabilite fiind de 195,3 milioane euro.

DGAF a efectuat, de asemenea, 10.908 acțiuni de control în domeniul mărfurilor agroalimentare, stabilind sume totale de 125,1 milioane euro, iar în sectorul construcțiilor și comerțului cu materiale de construcții — 1.715 controale și sume totale de 106,5 milioane euro.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.