Desi mania celor 300.000 de romani pagubiti nu s-a mai abatut direct asupra -parintelui FNI- (lucrul de care s-a temut cel mai mult Sorin Ovidiu Vintu la momentul prabusirii Fondului National de Investitii, spun apropiatii), este evident faptul ca imaginea afaceristului Vintu si a firmelor sale a fost serios sifonata de dezvaluirile si/sau speculatiile mass-media, fapt recunoscut personal de Sorin Vintu la conferinta de presa sustinuta la -ranch-ul- de la Corbeanca: -Problema FNI este un punct separat pe acordul cu FMI si ambasadele nu-si iau informatii de la Procuratura, ci din presa, (…) am considerat ca este strict necesar ca pe langa acuzele celor 14.000 de articole-. Drept pentru care, in luna februarie a anului 2001 Sorin Vintu a incheiat un contract cu o firma de lobby din Marea Britanie, -EBC Group-, pretul estimat din contract fiind de 200.000 USD pe o durata de 12 luni.
-Grupul Gelsor, o companie de varf, implicata in servicii financiare in Romania, a suferit o puternica degradare a imaginii sale publice si, in consecinta, a experimentat o rapida cadere in afaceri. Proprietarii doresc sa demareze o campanie care va inversa aceasta tendinta, sa readuca increderea publicului, cea politica si cea comerciala si, in particular, a celor care solicita asemenea servicii financiare. Va trebui, de asemenea, sa ne ocupam de problemele reziduale de imagine ale proprietarilor Gelsor. (…) va identifica (n.r. EBC) solutii care sa devina, de-a lungul timpului, standarde si valori ale companiei, cu un impact pozitiv si transparent asupra perceptiei publice, prin lansarea mesajului <Este sigur sa faci afaceri cu Gelsor>- (traducerea ne apartine). Un mesaj, nu-i asa, diferit de narcoticul -Dormi linistit…!-, dar platit cu zeci de mii de dolari lunar.
Printre -succesele- facute publice ale campaniei de lobby a imperiului lui Vintu este un amplu articol realizat de publicatia -Sunday Business- in luna octombrie a anului 2001, in fap un elogiu adus celui care -a transformat o ambitie arzatoare intr-una din cele mai de succes afaceri din tara-. Iata cateva aprecieri ale articolului vazute prin ochii semnatarului, in contradictie atat cu termenii realisti din acordul EBC-Vintu, cat si cu data redactarii articolului, dupa martie 2000: -Astazi, Vintu conduce una dintre cele mai mari companii private din Romania, ale carei interese includ servicii financiare, media si proprietati (…) Si, in ciuda imaginii controversate de acasa, el este un promotor de imagine pentru tara sa, scotand in evidenta atractia pe care o produce stabilitatea politica asupra investitorilor straini. <Ce cauta investitorii? Sa castige bani, in siguranta. Imaginea Romaniei trebuie sa fie cea a unei tari performante, care ofera oportunitati de afaceri atractive> (n.r. – declama Vintu)-.