Industria muzicala internationala este dominata de un haos total: pe de-o parte, incasarile din vanzarea produselor muzicale sunt in scadere fata de anii trecuti, pe de alta parte, exista din ce in ce mai multe vedete fabricate pe banda rulanta si, ca sa punem cireasa pe tort, topurile muzicale serioase (cum este Billboard) sunt dominate de artistii de culoare, 99% fiind rapperi, in timp ce rockul are cele mai mari incasari din punctul de vedere al biletelor vandute la spectacole.
In aceasta stare de deriva a industriei muzicale, se produce un lucru extrem de interesant: o sumedenie de trupe care au facut istorie in anii *80 isi anunta revenirea in forta!
Care ar putea fi consecintele unor astfel de mutari? In primul rand, s-ar putea ca fanii traditionali ai acestor trupe sa revina in salile de spectacol sau pe stadioane, dupa ce au preferat sa renunte la aceste participari probabil din cauza faptului ca valul tanar nu venea cu o muzica pe gustul lor.
Revenirea acestui segment de public, nostalgic al soundului anilor *80, ar putea ajuta la revenirea financiara a industriei muzicale internationale.
De circa doua luni si pana acum, anunturile revenirilor spectaculoase au asaltat toate canalele de informare.
Printre acesti artisti se numara Duran Duran – care revine dupa o pauza de 18 ani, Europe – autorii celebrului -The Final Countdown- ce a facut furori in 1986, care revin dupa 11 ani de absenta, Judas Priest – cu Rob Halford revenit in gasca, Bob Seger – cel care a lansat hitul -Old Time Rock*n*Roll-, considerat un imn al anilor *80, The Who – care nu mai au nevoie de nici o prezentare, si Cyndi Lauper – care a anuntat ca va colabora cu Tony Bennet si Stevie Wonder pentru noul ei album, intitulat -At Last-, ce va contine versiuni ale pieselor -Makin Whoopee-, -Stay- sau -Walk On By-.
La toate aceste nume se adauga cel al duetului Roland Orzabal si Curt Smith – adica membrii trupei Tears fo Fears.
Cei doi au cantat pentru prima data la concertul caritabil organizat weekendul trecut de celebrul jucator de tenis Andre Agassi.
Oficializarea acestei reveniri a trupei Tears for Fears a fost anuntata luni, cand presedintele Arista Records, Antonio -L.A Reid-, a anuntat semnarea unui contract cu membrii trupei pentru un nou album Tears for Fears, ce se va lansa la sfarsitul acestui an.
Tears for Fears a disparut de pe piata dupa albumul -Seeds of Love- (1989) care a castigat un disc de platina si de atunci au mai cantat o singura data impreuna, in 1990, la un concert caritabil, dupa care Orzabel si Smith au fost angrenati in proiecte solo.
Povestea unor colegi de scoala
Prima piesa a celor doi Tears for Fears, -Elvis Should Play Ska-, nu anunta nimic pe piata muzicala britanica, insa albumul de debut (-The Hurting-) lansat anul urmator s-a bucurat de trei single-uri de top 5: -Mad World-, -Change- si -Pale Shelter-.
Succesul acestui album a fost completat de -Songs from the Big Chair-, lansat in 1985, album care le-a adus celor doi recunoasterea internationala.
-Everybody Wants to Rule the World- si -Shout- au intrat in topurile americane, iar -Head over Heels- a intrat in primele cinci pozitii ale topurilor britanice.
Albumul a inregistrat vanzari considerabile, reusind sa stationeze pe prima pozitie a topului Billboard al albumelor timp de cinci saptamani, cu peste cinci milioane de unitati vandute.
Dupa o pauza de patru ani, Orzabal si Smith au revenit in 1989 cu ultimul album in aceasta formula: -The Seeds of Love-, care continea piesa -Sowing the Seeds of Love- – pozitia secunda in topurile americane si pozitia a cincea in topurile britanice. Aparitia acestui album a culminat cu debutul muzical al cantaretei R&B Oleta Adams, descoperita in barul hotelului Kansas City.
Orzabal si Smith au rugat-o pe Oleta Adams sa cante pe piesa: -Woman in Chains-.
Noul album -Tears for Fears- se afla in lucru si, conform zvonurilor lansate de fanii trupei, se va numi -Everyone Loves a Happy Ending-.