Home Dezvăluiri Prietenia dintre Softwin si Consiliul Județean Prahova, pe nervii cetățeanului

Prietenia dintre Softwin si Consiliul Județean Prahova, pe nervii cetățeanului

DISTRIBUIŢI

La Consiliul Județean Prahova, luarea de mită pare a fi ceva la ordinea zile. DNA i-a acuzat de această infracțiune  pe Președintele CJ și pe fiul acestuia, pe Directorul Direcției Patrimoniu din CJ și pe Directorul Direcției Economice care a fost arestat preventiv chiar în urmă cu două zile.  Ce a rămas nesesizat de niciun organ de control este că în luna ianuarie 2012, pe site-ul e-licitatie .ro apare anunțul de atribuire a unui contract controversat, de o valoare semnificativă,  cu o dată a contractului antedatată.
Contractul , așa cum este denumit pe site-ul respectiv se numește “ SISTEM INTEGRAT DE URBANISM PENTRU GESTIONAREA RELAȚIEI CU CETĂȚENII”. Proiectul este finanțat în cadrul programului European POS ( POS CCE ) 2007 – 2013, cu contractul de finanțare nr.92/321 din 04.08.2009 cos SMIS – CSNR 48 – FEDER ( fonduri europene nerambursabile post-aderare ), bugetul național/fondul național 98%, Buget local 2%.
La un an diferență, fără nicio licitație, Softwin primește cadou de la Consiliul Județean Prahova, de la Mircea Cozma, un contract de mentenanță pe o durată de 5 ani cu anunțul de atribuire 111650/18.07.2011 .  Justificarea alegerii procedurii de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare fiind: lucrările/produsele /serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant din motive tehnice. La criterii de atribuire rămâne, în mod ironic, specificația : prețul cel mai scăzut.
Iată așadar,  un alt portal pe care Softwin trebuie să îl întrețină pănă în iulie 2016. Să nu uităm că Softwin a fost și partener de bază în cadrul contractului eROMANIA 1, la celebrul și cel mai scump portal  nefuncțional eRomania.
Deși 5 ani în întreținere, formularele de urbanism datează, conform specificațiilor de pe portal din 8 martie 2011. Dacă timp de 4 ani formularele de urbanism nu au fost schimbate pentru ce trebuia CJ să contracteze în avans pe cinci ani servicii de mentenanță? Nu putea să contracteze în momentul în care chiar se schimba ceva? Foarte interesant la secțiunea DOSAR, cu actualizarea acestuia în 12.11.2013 documentele sunt în limba engleză chiar dacă am selectat limba română. Oare tot în limba engleză trebuie depuse la consiliu chiar dacă am selectat limba română? Totuși, limba oficială și în Prahova este româna. Apare astfel: Request for PlanningCertificate.doc, iar în cazul în care chiar vreți să accesați documentul respectiv, apare formularul F1, adresat, tot , în limba engleza : TO : THE PRESIDENT OF PRAHOVA COUNTY COUNCIL, cu titlul în limba engleză : REQUEST FOR THE ISSUANCE OF THE PLANNING CERTIFICATE si  cu un text de tipul:
The undersigned___________________________________, personal codeIIIIIIIIIIIII, residing /with headquarters in county_______________________________, municipality/city/commune___________________________,
Village____________________________________________,
Sector__________, postal code_______________, street_________________, no.___________, bl.______, stair_____________, floor_______________, apt__________________,
Telephone/fax___________________________, email_________________________,
As/representing_____________________________, unique identifier________________,
In accordance with Law no.50/1991, authorizing the execution of constructin works, republished as amended and supplemented, apply for PLANNING CERTIFICATE IN ORDER TO :____________________________________________________________________________________.
Trecând peste engleza de baltă din cadrul textului de mai sus, este greu de înțeles de ce depunerea cererii trebuie să fie în limba engleză.
În patru ani de mentenanță, niciun angajat Softwin nu a observat că cererile sunt în limba engleză?
La OPIS DOSARE , găsim texte în limba română , amestecate cu limba engleză, propunându-se în check lists: Displays the content of the dossiers depending on a specific topic…
În vederea creării dosarului,  trebuie solicitat un cont de portal. Ni se propune un tutorial video – solicitare cont portal și încercăm să învățăm cum se poate crea un dosar în nume propriu cu cosolicitanți. La clipurile video demonstrativ revenim pe prima pagină statică a portalului.  Încercăm să învățăm crearea dosarului ca reprezentant al unei terțe persoane. După alte 10 minute de așteptat clipul video ce ar trebui să ne învețe ce să facem , revenim în aceeași primă pagină static.
În final, după 3 ore de căutat prin portal, în încercarea zadarnică de a depune un simplu dosar, cetățeanul prahovean trebuie să-și ia picioarele la spinare și să se ducă direct la Consiliul Judetean Prahova că doar nu s-o crede chiar în America să stea în fața calculatorului  să-și rezolve problemele online. 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.