In prag de iarna, cand sarbatorile sezonului alb bat la usa, romanii au de raspuns prezent la o provocare culturala, si nu de natura politico-sociala, asa cum s-ar astepta cei mai multi, pentru ca la jumatatea lunii decembrie -Micul Paris- va avea un oaspete de onoare, celebrul pianist Richard Clayderman, acest etern indragostit care va incerca sa puna putina armonie si sensibilitate in viata iubitorilor de muzica adevarata, cu ocazia concertului extraordinar de Craciun pe care il va sustine la Sala Mare a Teatrului National, pe data de 13 decembrie.
Pe parcursul celor trei zile de sedere in Romania, Clayderman va fi gazduit de Casa Capsa, acest loc de traditie a -Micului Paris- de alta data, un adevarat ambasador al stilului -Art de vivre-, care a fost locul de intalnire a elitei interbelice bucurestene.
Pe 13 decembrie, timp de aproape doua ore, romanticii de toate varstele care poseda cel putin 25 de euro (pretul de plecare al biletelor) vor avea ocazia sa asculte pledoaria de hituri semnate Richard Clayderman, printre care se numara: -A comme amour-, -Ballade pour Adeline-, -Lettre a ma mere- sau -Love story-, precum si o colectie de piese specifice de iarna, cum ar fi -White Christmas-.
Biletele pentru acest concert extraordinar se vor pune in vanzare incepand din 20 noiembrie la Sala Palatului, Teatrul National si Sony Music Megastore din complexul Unirea.
Povestea unui pianist de succes
Philippe Page s-a nascut in Franta pe 28 decembrie 1953.
Cel care avea sa atinga un succes unic pentru un artist francez, in calitate de cel mai bine vandut artist si performer, a studiat pianul inca din frageda copilarie, beneficiind de ajutorul tatalui sau, care era profesor de pian.
La doar 12 ani, Clayderman a fost acceptat la Conservator, iar la 16 ani a castigat primul premiu din viata sa muzicala.
Spre stupoarea tuturor, s-a orientat spre muzica moderna, desi specialistii i-au prezis un viitor stralucit ca pianist clasic.
-Am vrut sa fac ceva diferit, drept pentru care, impreuna cu cativa prieteni, am creat un grup rock. Au fost vremuri grele, iar din putinii bani pe care am reusit sa-i castigam, ne-am procurat echipamente. Programul draconic m-a dus in pragul ulcerului. Aveam doar 17 ani-, a declarat Clayderman.
Viata lui s-a schimbat radical in 1976, dupa o conversatie telefonica cu Olivier Toussant, un cunoscut producator muzical francez. Toussant cauta un pianist care sa interpreteze o balada, iar Philippe (Clayderman) a compus aceasta balada, dedicata fiicei lui, Adeline.
O data cu inceperea colaborarii cu Toussant, Philippe Page devine Richard Clayderman (adoptand numele de familie al bunicii sale), iar -Ballade pour Adeline- se bucura de un succes neasteptat: peste 22 de milioane de unitati vandute in circa 38 de tari.
-Cand am semnat contractul, ne-am gandit ca 10.000 de unitati ar reprezenta un succes de casa, insa nu ne-am gandit niciodata ca acest single va atinge acest record-, a declarat Toussant.
In prezent, Richard Clayderman este singurul artist francez ale carui discuri se vand in peste 70 milioane de unitati in peste 57 de tari.
Eternul indragostit sustine peste 200 de concerte anual, fiind considerat un fenomen unic al Frantei, prin cele 267 de discuri de aur si circa 70 de discuri de platina obtinute in intreaga sa cariera.