Home Actualitate Nicușor Constantinescu a învins-o pe Elena Udrea cu 61 la 11. La...

Nicușor Constantinescu a învins-o pe Elena Udrea cu 61 la 11. La infracțiuni descoperite

DISTRIBUIŢI

Văzând că Elena Udrea se victimizează declarând că „avem de-a face cu o situaţie fără precedent în istoria juridică a României ca, pe numele aceleiaşi persoane, să se ceară atâtea mandate de arestare”(deocamdată a fost prezentată instanței doar cu un mandat), ne-am gândit să facem o paralelă între infracțiunile comise de blonda de 41 de ani și cele comise de un alt politician din generația tânără, Nicușor Constantinescu, 48 de ani care a avut până acum trei ordonanțe de reținere față de una câte a avut Udrea.
Nicușor conduce detașat la numărul de infracțiuni și la prejudiciul total dar în cele 61 de infracțiuni reținute în sarcina sa nu e nicio infracțiune de trafic de influență sau luare de mită pe când blonda dă clasă la toți șpăgarii de până acum. Un designer de modă evaluase în 2009 hainele, gențile și pantofii cu care se afișase Udrea până în acel moment la 4 milioane de euro. Trebuie să-ți lipsească o doagă să dai atâția bani pe haine și accesorii, tu care adesea nu aveai ce mânca în copilărie și adolescență, conform propriei declarații. Și i s-au mai și dat pe mână cca 2 miliarde de EURO, banii României, să-i investească ea, după mintea ei.

Între cei doi mai există o diferență esențială: Nicușor a comis infracțiunile dintr-o funcție în care a fost ales și reales de poporul mulțumit pe când Udrea a fost numită în funcția din care a comis infracțiunile.

Am analizat cele 6 comunicate DNA emise în cazul Elenei Udrea și cele 10 comunicate din cazul lui Nicușor Constantinescu și le-am centralizat pentru comparație.

Elena Udrea ar avea comise 11 infracțiuni din care mita ar fi în jur de 13 milioane de Euro și prejudiciul de 2 milioane de Euro.
1.    29,01,2015 începe urmărirea penală pentru săvârșirea infracțiunilor de spălare de bani (în forma dobândirii/utilizării de bunuri cunoscând că provin din infracțiuni) și fals în declarații de avere
2.    29,01,2015 control judiciar
3.    2,02,2015 cerere începere urmărire penală în Gala Bute, prejudiciu 2 milioane de EURO
– abuz în serviciu, cu obținerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite,
– tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene
– folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite (art. 13 din Legea nr. 78/2000)
4.    4,02,2015 cerere arestare Gala Bute
5.    5,02,2015 cerere începere urmărire penală și 2 cereri de arestare conexate ulterior.
    Infracțiuni săvârșite:

– trafic de influență (fapte în legătură cu încheierea și derularea acordului cadru de licențiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente și a actelor adiționale la acestea);
– trafic de influență (fapte în legătură cu derularea contractului e-România);
– trafic de influență;
– spălare de bani;
– fals în declarații de avere.
6.    16,02,2015 cerere de efectuare a urmăririi penale și arestare pentru săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, în perioada în care avea calitatea de ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT).
       

Nicușor Constantinescu ar avea comise 61 de infracțiuni, niciuna de mită sau trafic de influență, cu un prejudiciu total de peste 152 milioane de EURO.
1.    28,10,2008 trimis în judecată în legătură cu restituirea şi atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleza, fapte prin care a fost cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane euro (dintre care 77,77 milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa). Infracțiunile reținute în sarcina sa sunt
– abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obţinerea de avantaje patrimoniale, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată;
– fals intelectual, în formă continuată;
– asociere pentru săvârşirea de infracţiuni;

2.    18,12,2008 trimis în judecată pentru că nu şi-a îndeplinit îndatoririle şi însărcinările în exerciţiul funcţiei, cu ştiinţă, în mod deliberat şi cu rea-credinţă, prin refuzul constant de a executa obligaţiile de plată ce rezultau din Memorandumul de finanţare nerambursabilă (semnat între Guvernul României şi Comisia Europeană), aplicat prin Contractul de Implementare a Măsurii ISPA ”Reabilitarea reţelei de canalizare şi a facilităţilor de epurare a apelor uzate în Constanţa” şi prin Contractul de execuţie a lucrărilor referitoare la investiţia “Conducte de descărcare în mare pentru Staţiile de epurare Constanţa Nord şi Eforie Sud”. Infracțiunea reținută în sarcina sa este:
-abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată.

3.    15,01,2014 începe urmărirea penală pentru că și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu care decurgeau din calitatea de președinte al Consiliului Județean Constanța în sensul că a dispus efectuarea unor plăți nelegale în valoare totală de 23.105.903,62 lei (peste 5 milioane euro). În sarcina sa s-au reținut șase infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul avantaje patrimoniale sau nepatrimoniale, cu consecințe deosebit de grave.

4.    10,02,2014 dispun control judiciar pentru Constantinescu în dosarul deschis în 15,01,2014
5.    19,03,2014 Constantinescu este reținut într-un nou dosar. Infracțiunile sunt copleșitoare cu prejudiciul de 30 milioane de euro:
– 3 infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice;
– 21 de infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor; 
6.    25,04,2014 trimitere în judecată pentru abuz în serviciu în formă continuată în legătură cu Centrul Militar zonal. Prejudiciul 15.000 de Euro.
7.    27,05,2014 trimitere în judecată în dosarul deschis în 15,01,2014
8.    29,08,2014 arestare preventivă în dosarul trimis în judecată în 25,04,2014
9.    14,11,2014 trimitere în judecată prejudiciul e 250,000 EURO. În sarcina lui s-au reținut infracțiunile concurente de:
– abuz în serviciu în formă continuată (6 infracțiuni),
– spălare a banilor,
– constituirea unui grup infracțional organizat.
10.    19,02,2015 reținere pentru un prejudiciu de 3,3 milioane EURO În sarcina lui s-au reținut:
– abuz în serviciu (3 infracţiuni, din care 2 în formă continuată),
– constituire a unui grup infracţional organizat,
– coruperea alegătorilor (2 infracţiuni),
– conflict de interese (10 infracţiuni, din care 5 în formă continuată),
– tentativă la abuz în serviciu, în formă continuată.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.