Powet Net este o companie IT din România. Tăcută. Foarte puțină lume știe de ei. Low profile. Dacă nu știe lumea de tine este mult mai bine.
Compania a fost înființată oficial în 1999 de trei persoane fizice Emil Munteanu, Ștefan Mustață și Eduard Dimitriev. Compania furnizează de toate: servere, stații de lucru , rețele, servicii și soluții de stocare date, soluții de management și Securitate a infrastructurii. Sectorul public generează aproape în totalitate cifra de afaceri a companiei.
Ca în cazul oricărei firme de IT care se respectă, Emil Munteanu nu are o firmă, ci mai multe. Mai bine să ai decât să nu ai. Deci pe lângă POWER NET CONSULTING același proprietar mai are și IT POWER SOFT CONSULTING, CODESPHERE, și evident compania de consultanță pe fonduri europene EVOLVA TREND CONSULTANT.
În anul 2008 apare și a 5–a firmă, TOP RESORTS. La numai câteva luni, firma primește aprobarea de finanțare pe fonduri europene și din bani europeni își construiește o pensiune, ATRA, la marginea lacului Paltinu, în satul Teșila din comuna Valea Doftanei, județul Prahova.
Pensiunea ATRA este de cinci margarete, are 20 de locuri, spațiu pentru fitness, saună, restaurant-gourmet, 3500 mp pentru activități în aer liber.
Și odată cu apariția pensiunii si afacerile în IT încep să crească. Vecinii pensiunii, deși la mare distanță, povestesc cu interes despre vizitatorii pensiunii, căci mulți din foștii, actualii si viitorii clienți POWER NET își petrec zilele împreună cu Emil sau cu propria familie, fără Emil, în mijlocul naturii în frumoasa pensiune de 5 margarete. Evident gratis.
Să răsfoim așadar care au fost și sunt clienții POWER NET, clienți din cadrul cărora diverse persoane „s-au folosit necuvenit” de pensiunea ATRA (citatul aparține Codului Penal):
Inspectoratul General al Poliției Române, cu contracte de actualizare software, cu proiecte de furnizare echipamente IT, furnizare stații de lucru, software, firewall din februarie 2012, un alt contract pentru procurare laptopuri pentru asigurarea suportului tehnic necesar activităților tot în anul 2012, Inspectoratul General al Poliției Române;
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră pentru echipamente de rezervă, pentru echipamente de resortul comunicații și informatică;
Ministerul Administrației și Internelor, chiar la UM 0149 F pentru extinderea sistemului de elaborare de ecusoane pentru acces misiuni, chiar și la DGIPI i.e. Directia Generala de Informații și Protecție Internă pentru servicii de consultanță pentru proiectul sistem integrat de management al infrastructurii, pentru Școala de agenți de poliție Vasile Lascăr, Câmpina, UM0296 pentru furnizare de software și echipamente de calcul,
Ministerul Justiției cu un proiect de peste 20 milioane de RON pentru servicii de întreținere și reparație echipamente informatice din dotarea Ministerului Justiției și instanțelor judecătorești subordonate precum și din dotarea Administrației naționale a penitenciarelor și a penitenciarelor din subordine;
Ministerul Finanțelor cu multe contracte însumând milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii hardware și software, pentru îmbunătățirea capacității operaționale a administrației naționale a vămilor, achiziții de echipamente pentru sistemul informatic de management, un alt contract pentru stocarea datelor Poliției Române, un alt contract pentru implementarea de decizii cadru pentru simplificarea schimbului de date, un alt contract pentru achiziție echipamente hardware pentru baza de date comuna dpi, altul pentru achiziția de echipamente pentru buna desfășurare a activității autorității de certificare și plată, un alt contract pentru Achiziționarea de echipamente IT și de comunicare pentru dezvoltarea și întărirea capacității ANSVSA pentru SRA și TRACES, un alt contract pentru upgrade-ul platformei de învățământ la distanță e-learning din cadrul Poliției Române ca instrument de pregătire a utilizatorilor operativi ce au acces la baza de date SINS, și alt contract pentru dotare pentru centrele regionale și sediul Institutului Național al Magistraturii, etc, etc,
Camera Deputaților, Ministerul Culturii și Cultelor, Universitatea Politehnică București, ANSVSA, Administrația Națională a Vămilor, ROMTELECOM și mulți alții.
Despre prietenia dintre POWER NET CONSULTING și CONSILIUL NAȚIONAL de SOLUȚIONARE a CONTESTAȚIILOR (CNSC) în articolul următor.