Home Social Românii, mari amatori de picnic

Românii, mari amatori de picnic

DISTRIBUIŢI

Aproape 45% dintre românii din mediul urban au mers la picnic de cel puțin 10 ori în ultimul an, aceasta fiind una din principalele modalități de petrecere a timpului liber, alături de ieșirile în parc, la concerte, spectacole și piese de teatru, arată un studiu .
Ieșirea la picnic este o activitate realizată mai frecvent de cei tineri (18-44 ani) și de către bărbați, potrivit aceleiași cercetări.
Cei mai mulți dintre românii de la oraș înțeleg prin picnic activitatea de a face grătar, de a asculta muzică și de a juca diverse jocuri (cărți, remi, șah, fotbal, volei, badminton), toate acestea fiind indicate de majoritatea respondenților.
Mult mai puțini sunt cei care spun că au mers la picnic pentru pescuit, pentru a citi sau pentru a face drumeții.
Principalele aspecte de care sunt deranjați cei care merg la picnic sunt legate de existența gunoaielor (menționată de 97,3%), de lipsa dotărilor (89,6%), a spațiilor special amenajate (68,5%) și a parcărilor (63%), potrivit studiului.
Un alt motiv de nemulțumire este gălăgia, reclamată în special de cei de peste 45 de ani, în timp ce persoanele de sex feminin sunt mai degrabă deranjate de aglomerație.
Totodată, peste 34% dintre românii se declară deranjați de fum, în ciuda faptului că majoritatea celor care merg la picnic spun că această activitate înseamnă, în primul rând, să faci grătar.
La capitolul soluțiilor pentru un picnic curat, cei mai mulți respondenți au indicat dotarea spațiilor cu coșuri de gunoi și toalete, salubrizarea regulată a zonelor și implicarea autorităților locale în administrarea acestora.
Altfel, despre Legea picnicului au auzit aproape 40% dintre românii din mediul urban, în special cei de peste 45 de ani, arată același studiu.
În privința efectelor pozitive ale acestui act normativ, cei mai mulți respondenți au menționat păstrarea curățeniei și reducerea poluării, iar principala nemulțumire legată de Legea picnicului este faptul că aceasta impune anumite locuri și limitează opțiunile.
Studiul a fost realizat în perioada 1-30 martie 2012, pe un eșantion de 1.000 de respondenți din mediul urban.
Legea privind desfășurarea activităților de picnic a intrat în vigoare în 30 martie.
Actul normativ reglementează activitățile de picnic desfășurate pe domeniul public ori privat al statului și al unităților administrativ-teritoriale, având ca scop prevenirea, reducerea și eliminarea impactului negativ asupra mediului, asupra stării de sănătate a populației, generat de practicarea inadecvată a activităților de picnic.

Rudi Vania

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.