Spectacolul de Revelion organizat de Primarie si de firma Dual Advertising a scos din case peste 5.000 de botosaneni. Show-ul a inceput la ora 21.00 si s-a terminat la 3.00, interval de timp in care au concertat 11 formatii si solisti vocali.
Seara a debutat nefericit, cu o pana de curent care a intrerupt sonorizarea timp de zece minute, lucru care a determinat modificarea inca din start a intregului program. Prima trupa care a reusit sa incalzeasca la propriu asistenta a fost Country Boys. Ea a precedat discursul primarului Florin Egner care, deosebit de emotionat de faptul ca trebuie sa se adreseze live atator mii de potentiali votanti, si-a modificat speech-ul pe care il avea pregatit inca de dimineata, renuntand la partile in care vorbea de vize, integrarea in NATO si Festivalul Berii. In schimb, a reamintit de furnizarea zi de zi a apei calde, de investitiile din Piata Centrala si de Pietonalul Transilvaniei, de modernizarea parcurilor, asfaltarea trotuarelor si construirea de locuinte. A urmat reprezentatia formatiei de muzica pe butoaie Africa, trupa care atat la propriu, cat si la figurat a constituit pata de culoare a revelionului din Piata Revolutiei. Bella, solista vocala a acesteia, intr-o limba romana foarte aproximativa, a anuntat ca danseaza o melodie doar pentru primar care, la randul sau, mai mult chemat de aceasta decat din proprie initiativa, i-a multumit sarutand-o pe obraz, lucru care a atras ovatiile botosanenilor din preajma, printre care se numara si Rodica Egner, sotia primarului.
Miezul noptii a fost marcat cu focuri de artificii lansate de pe Palatul Administrativ si cu o hora in fata scenei in care, fapt greu de anticipat in momentul votarii bugetului, primarul si viceprimarul au dansat impreuna cu membrii consilieri locali din opozitie. In primele minute ale anului 2002, in zona a sosit si prefectul Costica Macaleti care s-a felicitat cu administratorii orasului.
Aproape toate formatiile prezente au facut play-back, pentru evitarea disfunctionalitatilor, organizatorii spectacolului avand intocmite din start lista CD-urilor si ordinea in care piesele urmau sa fie redate la statia de amplificare. In ciuda tuturor pregatirilor, cel mai asteptat recital al noptii, cel al formatiei Double D, a avut parte de un inceput original, CD-ul fiind pus inainte ca membrii trupei sa apara pe scena. Cand melodiile lor deja era ascultate in toata Piata, componentii Double D discutau inca linistiti langa scena.
Pentru o noapte, Registrul Agricol al Primariei a fost transformat in vestiar, aici schimbandu-se trupele care au concertat de Revelion. De asemenea, sala de sedinte a Consiliului Local a devenit restaurant, Primaria organizand aici un Revelion la care au participat 50 de persoane. La el au luat parte angajati ai aparatului propriu, familia deputatului Afrasinei, consilieri municipali si membrii executivului Primariei. Viceprimarul Ion a stabilit si aici cu strictete modul de asezare la mese, consilierii stand la o masa, iar executivul Primariei la alta. Singurul care a incalcat graficul a fost primarul Florin Egner care nu a dorit sa ia loc la masa din centru. La Revelionul de aici, la care au fost prezenti mai multi consilieri din Opozitie decat de la Putere, s-a platit 100.000 lei/persoana, pretul fiind scazut deoarece bauturile alcoolice si nealcoolice au fost obtinute prin sponsorizari. Toti cei prezenti au plecat acasa fara a da semne ca au probleme cu echilibrul, primarul Egner declarand ca -majoritatea bauturii am dat-o inapoi, deoarece nu s-a consumat-.
Imediat dupa terminarea spectacolului, o echipa de muncitori ai SC Urban Serv SA au trecut la salubrizarea Pietei, a strazii Cuza Voda pana la intersectiile cu Marchian si Calea Nationala si a Pietonalului Unirii. Din aceasta zona s-au ridicat circa doua tone de gunoi, in majoritate sticle de bautura, cantitatea fiind in jumatate fata de cea de anul trecut. -A iesit peste asteptari. Atat timp cat noi vom fi aici, vom organiza de Revelion astfel de spectacole-, a declarat an noaptea de Anul Nou primarul Florin Egner. Costul total final al spectacolului a fost de 270 milioane de lei.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane