Guvernul are in vedere sase scenarii in ceea ce priveste restructurarea sectorului energetic pentru urmatorii cinci ani, astfel incat entitatile rezultate sa produca la un pret mediu de 42 euro/MWh, au declarat agentiei Mediafax surse oficiale.
Primul scenariu prevede infiintarea unei companii care sa includa toate unitatile de productiei a energiei electrice, cu exceptia celor de la Turceni, Craiova si Rovinari.
A doua varianta este constituirea unei companii care sa reuneasca toate capacitatile, mai putin cele trei complexuri si centralele termice din Bucuresti. Al treilea scenariu propune formarea a doua noi entitati. Din prima ar urma sa faca parte Nuclearelectrica, complexurile Craiova si Turceni, termocentralele din Braila si hidrocentralele din judetul Valcea, iar a doua ar include Hidroelectrica, complexul de la Rovinari, Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare si termocentralele din Deva, Paroseni, Mures si Bucuresti.
O alta varianta prevede infiintarea tot a doua entitati. Prima include Nuclearelectrica, complexurile Craiova si Turceni, termocentralele din Braila si hidrocentralele din Valcea, iar din a doua entitate ar face parte Hidroelectrica, complexul de la Rovinari, Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare si termocentralele din Deva, Paroseni si Mures.
Ultimele doua scenarii vizeaza realizarea a trei noi societati. Din prima ar urma sa faca parte Nuclearelectrica, complexul Turceni, hidrocentrale si termocentralele din Braila, iar a doua ar include complexul Rovinari, termocentralele din Mures si hidrocentralele din Valcea.
A treia entitate ar include hidrocentrala Portile de Fier, complexul din Craiova, Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare, termocentralele din Deva, Paroseni si Bucuresti.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane