Printr-un pompos comunicat de presă, am fost anunțați că „Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a participat luni, 23 martie, la Reuniunea la nivel înalt a celei de-a 323-a sesiuni a Consiliului de Administrație al Organizației Internaționale a Muncii care s-a desfășurat la Geneva”.
Organismul de conducere al OIM se întrunește de trei ori pe an, în lunile martie, iunie și noiembrie. Acesta este compus din 56 de membri titulari (28 guverne, 14 Angajatori și 14 lucrători) și 66 de membri supleanți (28 guverne, 19 Angajatori și 19 lucrători).
Așadar în calitatea sa de ministru, Liviu Pop a reprezentat România.
„În alocuțiunea să (n.r. așa scrie în comunicat), ministrul Liviu Pop, a subliniat că Guvernul României este în favoarea unui mecanism eficient de implementare și evaluare a impactului politicilor pe piața forței de muncă ținând seama de faptul că dialogul social este esențial pentru îmbunătățirea acestui proces”. Vi se pare decupat din epoca de tristă amintire? Vă dați seama ce activist de partid ar fi fost Liviu Pop? Excepțional: agramat, cu limbaj de lemn, lipsit de conținut.
CITEȘTE ȘI INCULTUL LIVIU POP UNS MINISTRU LOVEȘTE DIN NOU CU LIMBA ROMÂNĂ
Apoi Liviu Pop le-a explicat celor ce conduc OIM cu ce se ocupă organizația? Așa reiese din comunicatul remis presei de departamentul său de comunicare despre care am mai scris și în trecut, înțelegând că dacă accepți să lucrezi pentru Liviu Pop nu ești vreun genial:
„Una dintre prioritățile Organizației Internaționale a Muncii este promovarea muncii decente pentru toți. Structura sa tripartită unică reprezintă platforma de promovare a muncii decente, ca unul dintre cele patru obiective fundamentale, alături de promovarea drepturilor în muncă, protecția socială și dialogul social. În această perioadă de provocări economice și sociale majore, rolul Organizației Internaționale a Muncii ar putea fi unul de prim rang dacă s-ar constitui în miezul sprijinului politic și al asistenței tehnice pe care o poate acorda statelor membre”, a declarat Liviu Pop.
„Ministrul delegat pentru Dialog Social a adăugat că documentele supuse dezbarii (n.r. așa scrie în comunicat), asemenea celui pe marginea căruia a avut loc un bogat schimb de idei între participanți, pot oferi mandanților, în speță Guvernului României, în abordarea diverselor probleme economice, cunoștințe, mijloace de acțiune sau orientări în punerea în practică a unor strategii cuprinse în actualul program de guvernare.”
Am spicuit pentru dvs. câteva perle din exprimarea acestui tupeist agramat din ultimii ani:
– Într-un comunicat trimis CURENTUL, senatorul PSD susținea că „este inacceptabil să nu știi cât este pensia și salariul minim” necunoscând cum se face acordul cu subiectul multiplu.
– Despre profesorul Miclea a spus că s-a autopronunțat!
– Încercând să se refere la cercetările despre moartea unui elev după o altercație cu un coleg, în județul Dolj, Pop a afirmat că „incidentul este, în momentul de față, în derulare“.
– La instalarea în funcție i-a mulțumit din suflet fostului ministru Mang „pentru deschiderea pe care a dat-o“ și a adăugat că speră „ca și în continuare, și împreună cu dumneavoastră, să trecem printr-o perioadă foarte grea“, folosind și expresia „prioritate secundară“.
– În CV și în declarațiile de avere scria greșit numele liceului unde preda de 5 ani, „Salygny“, și se lauda că știe să folosească aparatura de „xerocopiere“. Deci dacă e în fața vreunui copiator Toshiba sau HP nu știe să-l folosească.
– Nu putem rata momentul în care s-a repezit el să-l reclame pe Daniel Funeriu la ITM. Exact decerebrat cum i-a spus CTP-ul. A trebuit să iasă madam Câmpeanu-USL, de la muncă, să-și miște capul în începutul ei de Parkinson și să recunoască legalitatea angajării la președinție a lui Funeriu.
– Pe blogul lui a scris de trei ori în aceeași zi pe blog (da, are blog!): „ competent e Consiliu de etica“, „spus-o“ se scrie cu cratimă iar CTP și alți ziariști nu „au“ înțeles. Despre folosirea corectă a lui „datorită“ și „din cauza“ știm că nu va putea înțelege niciodată.
– Deși e profesor de matematică, la solicitarea ziariștilor, nu a știut să rezolve un banal sistem de două ecuații de gradul I cu două necunoscute. Un copil isteț de clasa a treia îl făcea imediat cu segmente. Penibil!