Home Politic Tăriceanu „duduie” și aderarea României la zona euro

Tăriceanu „duduie” și aderarea României la zona euro

DISTRIBUIŢI

Călin Popescu Tăriceanu nu ezită în nicio zi să-și dovedească adevărata măsură ca așa-zis înalt demnitar al statului român. Premier mediocru și pe alocuri habarnist, Tăriceanu lovește din nou cu incompetența sa din fruntea sinecurii date de Ponta de șef al Senatului României. În 2008, Tăriceanu ne învăța să cumpăram case în SUA, deoarece s-au ieftinit, nefiind în stare să vadă în fapt spargerea bulei imobiliare create artificial în american și pornirea uraganului financiar al crizei spre Europa. De altfel, Tăriceanu declara pe atunci că ne „duduie economia”, o duduială care a condus ulterior la o explozie și care s-a propagat în întreaga Europa.

Sigur, el nu a mai fost atunci în conducerea statului, iar surplusul „duduielii” a fost cheltuit rapid cu firmele de casă abonate la bani publici. Ulterior, România a fost nevoită, în timpul guvernului Boc, să se împrumute de la FMI și să opereze reduceri mari de cheltuieli în mai multe sectoare, inclusiv cel bugetar. Problema este că Tăriceanu nu a învățat nimic din experiența trecută și continuă cu obstinație să rămână același incompetent când vine vorba de economie. Deși „zona euro” este în fapt un cerc elitist al economiilor funcționale ale Europei la care aspiră și România, Tăriceanu vede în aderarea la zona euro un proiect minor.

„Adoptarea Euro nu e un proiect de ţară pentru că e un proiect prea mic. România a atins criteriile de convergenţă nominală, ar putea să o facă. Nu sunt impedimente, probabil, dar trebuie să vedem care ar fi atitudinea UE, a CE în speţă. Dar acesta e un proiect care, iertaţi-mă, puteţi să consideraţi cum vreţi, nu e un proiect de ţară”, a susţinut Tăriceanu. Transfugul ex-liberal a ținut să reitereze populismele pe care le folosea și când era prim ministru, cum că România trebuie să ajungă a șaptea putere economică a UE, așa cum este ca număr de locuitori. El a menţionat că, în viziunea sa, un proiect de ţară vizează ca România să ajungă a şaptea putere economică a Europei. La fel ca și el, colegul habarnist Liviu Voinea ne sfătuia deunăzi să ne îndatorăm la bănci pentru a spori consumul și a crește cifrele în privința economiei. Probabil, așa a învățat el că funcționează „modelul economic suedez” pe care-l tot ridică în slăvi, după ce ani de zile a fost doar un fripturist în consiliul de administrație a Eximbank cu 4.000 de euro pe lună. Așa da bugetar!

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.