O biblioteca ce presupune costuri mai reduse si se incadreaza usor intr-un spatiu mic poate fi construita din gips-carton, sunt de parere specialistii Praktiker, care ne-au explicat si pasii ce trebuie urmati.
Exista doua etape in construirea unei astfel de biblioteci, respectiv montarea profilelor metalice si montarea placilor de gips carton, aceasta din urma incluzand si finisarea. Astfel, sunt necesare cate trei profile cu o lungime de 4 m, respectiv CW 75 (n.r. – 14,49 Ron/buc) si UW 75 (15,99 Ron/buc), pentru montarea carora sunt indispensabile o surubelnita cu acumulator (179,9 Ron), suruburi filetante (7,99 Ron/200 bucati) si o foarfeca pentru profile(59,49 Ron). -In cazul in care biblioteca se monteaza pe perete, gaurile se realizeaza cu ajutorul ciocanului rotopercutor), spun specialistii Praktiker. Profilele metalice se taie la dimensiunile dorite, dupa care se monteaza cu suruburile filetante.
Pentru parcurgerea celei de-a doua etape sunt necesare trei placi de gips-carton (90-130cm- 10,99 Ron/buc), doua coltare (5,2Ron/buc) si un sac de glet Ceresit CT 126 (22,49 Ron/20kg), iar dintre unelte – o surubelnita cu acumulator, un spaclu otel (2,99 ron), o rindea (13,6Ron), un cutter cu lama de 18 mm (2,09 Ron), un boloboc si o foarfeca pentru profile. Placile de gips-carton se taie cu un cutter, dupa care se monteaza la boloboc cu suruburi autofiletante si apoi se finiseaza cu o rindea. In cele din urma, se monteaza coltarul de aluminiu cu glet Ceresit CT 126.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane