Intram in UE! Salariile vor exploda! Mierea va curge pe strazi, iar romanii vor fi cei mai civilizati oameni din Univers. As, iluzii desarte, bre. Sanatoase pentru unii, alarmante pentru altii. Si totusi, in contextul zbaterii de zi cu zi, romanul chiar poate fi martorul unor iluzii, pe bune, de la mama lor. Cine le aduce? David Copperfield, al mai smecher iluzionist din lume, un om care a spart rand pe rand recordurile de televiziune sau de vanzari de bilete.
Dupa un an fara precedent din punct de vedere artistic, sfarsitul lui 2006 se incheie in forta cu nu mai putin de cinci spectacole sustinute de celebrul magician, pe 2 si 3 decembrie, la Sala Palatului din Bucuresti.
-Pentru toata lumea-
Decizia organizatorilor, compania Events, este logica daca stam si ne gandim ca David Copperfield detine o sumedenie de recorduri: a inregistrat 20 de show-uri sold-out consecutive la Londra, a vandut de cinci ori mai multe bilete decat Janet Jackson, U2, Marilyn Manson si Limp Bizkit sau a incasat mai bine decat spectacole grele de pe Broadway precum -Lion King-, -Cats-, -Phantom of the Opera- sau -Chicago-. Pe scurt, Copperfield poate fi considerat un aspirator de public, fiind cunoscut pentru combinatia dintre iluziile spectaculoase si talentul de narator. Primele doua reprezentatii din Capitala sunt programate pe 2 decembrie, de la orele 14.00 si 19.00, celelalte trei fiind programate pe 3 decembrie, la orele 11.00, 14.00 si 19.00. Asta inseamna ca e suficient loc -pentru toata lumea- (20.000 de locuri) sa-l vada la lucru pe omul care a facut sa dispara Statuia Libertatii. Potrivit organizatorilor, biletele vor fi puse in vanzare incepand cu 1 septembrie.
Project Magic
Nascut David Seth Kotkin la 16 septembrie 1956 in Metuchen, New Jersey, David Copperfield (nume inspirat dupa nuvela lui Charles Dickens) este unul dintre cei mai mari iluzionisti ai lumii, show-urile lui fiind vizionate de peste 20 milioane de spectatori, incasarile ridicandu-se la peste un miliard de dolari. In 1982, el a fondat Project Magic, un program de reabilitare a dexteritatii pacientilor cu handicap. Programul a fost acreditat de American Occupational Therapy Association, fiind folosit apoi in peste 1.000 de spitale din lume. In 2003 si 2004, el a castigat circa 57 de milioane (pe an), intrand in top 10 al celor mai bine platite celebritati din lume, realizat de revista -Forbes-. In plus, de curand, Muzeul Madame Tussaud din Londra l-a onorat cu o statuie din ceara ce il infatiseaza zburand. Tot la capitolul palmares, Copperfield este singurul magician in viata care a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood, a fost declarat -o legenda vie- (2000) de catre United States Library of Congress, iar show-ul sau de la CBS, intitulat -The Magic of David Copperfield-, a fost difuzat in 40 de tari, fiind urmarit de circa trei miliarde de oameni. Pana in prezent, el a primit 21 de premii Emmy pentru excelenta artistica in televiziune. Mai mult, magicianul s-a remarcat si in publicistica, lansand impreuna cu Dean Koontz, Joyce Carol Oates si Ray Bradbury doua carti de succes: -Tales of The Impossible- si -Beyond Imagination-. In cariera sa, Copperfield a reusit sa faca sa dispara Statuia Libertatii, a levitat deasupra Marelui Canion si a trecut prin Marele Zid Chinezesc. Oare va reusi sa faca sa dispara si Sala Palatului?