Medicul Șerban Brădișteanu a fost achitat definitiv miercuri de Curtea de Apel București pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și luare de mită, în dosarul în care a fost trimis în judecată de procurorii DNA în legătură cu achiziționarea de aparatură medicală pentru penitenciare.
Curtea de Apel a respins apelul declarat de DNA și a menținut decizia de achitare dată în ianuarie 2014 de Tribunalul București.
Șerban Brădișteanu, șef de secție la Spitalul de Urgență Floreasca, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție la 22 martie 2007, fiind acuzat că ar fi primit mită aproape patru milioane de euro de la o firmă ce distribuia produse medicale, în schimbul trucării unor licitații.
Potrivit DNA, în perioada 2001 — 2002, Șerban Brădișteanu, în calitate de președinte al comisiei de evaluare la o licitație pentru achiziția de aparatură medicală, organizată de Ministerul Justiției, ar fi atribuit, cu încălcarea flagrantă a normelor legale în materie, echipamente medicale pentru dotarea, din bani publici, a spitalelor din sistemul penitenciar și a Spitalului „Prof. dr. Constantin Angelescu”.
Anchetatorii susțineau că Șerban Brădișteanu ar fi favorizat firmele CC MED AG-Elveția și BIOMEDICA GmbH-Austria prin atribuirea discreționară a contractelor de furnizare de produse, producând un prejudiciu de 9.169.606 euro Administrației Naționale a Penitenciarelor.
În schimb, medicul ar fi primit în conturile unei firme off-shore sumele de 500.000 dolari și 3.594.333 euro.
Începerea urmăririi penale împotriva membrilor comisiei de licitație, printre care și medicul Șerban Brădișteanu, a fost dispusă de DNA la 4 mai 2006. Ceilalți membri ai comisiei — Adrian Streinu-Cercel, Dumitru Constantin, Dumitru-Emanuel Părăușanu, Daniela Năzdrăvan, Irina-Doina Protopopescu și Florica Topologeanu — au fost ulterior scoși de sub urmărire penală, constatându-se lipsa vinovăției lor.