Home IT & Comunicatii Piata globala a infrastructurilor de telefonie mobila va stagna

Piata globala a infrastructurilor de telefonie mobila va stagna

DISTRIBUIŢI

Piata mondiala a infrastructurilor de telefonie mobila va ramane, probabil, stabila in anul 2002, cresterea pietei americane urmand sa fie anihilata de o scadere cu 5-10% a celei europene, care este afectata de criza sectorului de telecomunicatii. -Piata telefoniei fara fir va fi stabila pe plan global in acest an, deoarece, chiar daca pietele CDMA si UMTS progreseaza, cea a sistemelor GSM este in declin-, a explicat Pascal Debon, responsabil cu retelele de telefonie mobila in cadrul Nortel, cu ocazia congresului 3GSM organizat in aceasta saptamana la Cannes.

Norma CDMA, utilizata in America de Nord, este una dintre principalele trei norme ale pietei mondiale de telefonie mobila.

Previziunea lui Pascal Debon este similara cu cea prezentata de Nokia, in timp ce firmele Ericsson si Motorola, mai pesimiste, prevad o contractare cu 10% a pietei in acest an. Nortel, al doilea furnizor de echipamente pentru norma CDMA, are sanse sa nu fie afectat prea grav de incetinirea pietei europene, deoarece America de Nord reprezinta principala sa piata, a adaugat Debon. Cu toate acestea, grupul canadian depune eforturi pentru a-si crea o pozitie pe piata europeana de sisteme UMTS. Pana in prezent, Nortel a obtinut 17% din comenzile de echipamente, cota mai importanta decat cea de 10% de care dispune pe piata produselor GSM. -Strategia noastra este de a ne pozitiona in segmentele de crestere ale industriei, pentru a obtine o progresie a cotei de piata-, a precizat Debon. Daca intrebarea pe care si-o pune toata lumea ramane cea referitoare la momentul lansarii serviciilor Internet pe telefoanele mobile din generatia a treia (3G), firmele din industrie se concentreaza mai mult pe posibilitatea de a moderniza in 3G serviciile disponibile pe sistemele actuale 2,5G, a adaugat Debon. -Intercompatibilitatea este vitala pentru migrarea catre 3G si necesita timp. Este, deci, un lucru pe care industria ar trebui sa-l rezolve-, a spus el, facand aluzie la incertitudinile potrivit carora noile aplicatii interactive multimedia risca sa nu functioneze intre diferitele tipuri de telefoane.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.