Increzator in succesul proiectului Dracula Park, secretarul de stat din Ministerul Turismului, Alin Burcea, a etalat un argument -trasnet-, construit pare-se pe logica solida a… desenelor animate: -Este imposibil, declara domnia-sa, ca americanii sa faca dintr-un soricel, Mickey Mouse, o afacere nationala, iar noi sa nu fim in stare sa exploatam un roman celebru al lui Bram Stoker-.
Potrivit aceluiasi oficial, ca sa-l invinga pe sprintenul soricel, contele Dracula se bizuie si pe faptul ca agentiile de turism intentioneaza sa cumpere, pana la data de 3 aprilie, actiuni Dracula Park in valoare de circa un miliard de lei, dupa ce, saptamana trecuta, au achizitionat actiuni in valoare de 400 milioane de lei.
Cat de incurajatoare sunt sumele vehiculate mai sus pentru viitorul lui Dracula Park se poate deduce cu usurinta, daca tinem seama de faptul ca din cele circa 155 miliarde de lei, bani necesari demararii proiectului, abia daca s-au strans jumatate. Si aceasta in conditiile in care termenul de subscriere s-a prelungit deja, de la mijlocul lunii februarie la inceputul lui aprilie 2002.
-Cu totul altceva este atunci cand mergi la un targ de turism si spui: eu vand Dracula Park. Cine mai are asa ceva? Nu mai are nimeni-, a mai spus, optimist, secretarul de stat din Ministerul Turismului, domnul Alin Burcea. Intr-adevar, parcurile de distractie celebre din toata lumea nu se pot lauda cu farsele pe care le pregateste proiectul romanesc. Intai aprilie bate la usa castelului, conte Dracula!
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane