Concursul MEDIA-TEST reprezinta un parteneriat intre Ministerul Educatiei si Cercetarii – prin Serviciul National de Evaluare si Examinare, Directia Generala a Invatamantului Preuniversitar, Directia Generala de Informatizare, Agentia Nationala a Taberelor si Turismului Scolar, Inspectoratele Scolare Judetene si Inspectoratul Scolar General al Municipiului Bucuresti – si Grupul de Presa MONITORUL-CURENTUL, in calitate de partener exclusiv media.
Concursul este destinat numai elevilor de clasa a VIII-a.
A. Descrierea concursului MEDIA-TEST
Concursul MEDIA-TEST urmareste cresterea nivelului de pregatire, dezvoltarea spiritului de competitie, precum si verificarea nivelului de pregatire a elevilor care in aceasta vara vor absolvi gimnaziul.
MEDIA-TEST consta in publicarea saptamanala a unor teste-grila cu subiecte din cele patru materii de baza in paginile de Educatie ale publicatiilor Grupului de Presa -Monitorul-Curentul-. Testele-grila sunt realizate de Serviciul National de Evaluare si Examinare din cadrul Ministerului Educatiei si Cercetarii.
Subiectele MEDIA-TEST vor fi publicate simultan, timp de trei saptamani, in toate editiile de sambata-duminica ale acestor ziare. Practic, la fiecare sfarsit de saptamana, aceste teste-grila vor fi disponibile in 120.000 de exemplare, pe tot cuprinsul tarii.
Elevii vor completa – dupa cum cred ei de cuviinta – raspunsurile la teste, dupa care vor decupa pagina de ziar si o vor introduce intr-un plic format A4. Pe plic vor fi mentionate datele elevului, aceleasi cu cele inscrise in cuponul de participare aflat in pagina de concurs.
Dirigintii claselor in care exista participanti vor colecta testele-grila, vor verifica veridicitatea datelor trecute in cuponul de participare, precum si a mediei generale a clasei a VII-a pe care a avut-o elevul participant. Apoi, dirigintii vor preda testele-grila – in plicurile respective – la inspectoratul scolar de care apartine unitatea de invatamant.
Inspectoratele Scolare Judetene vor asigura colectarea, corectarea, introducerea datelor in calculator (prin sistemul realizat de Directia Generala de Informatizare), precum si expedierea acestora catre Directia Generala a Invatamantului Preuniversitar din cadrul Ministerului Educatiei si Cercetarii.
Directia Generala de Informatizare – impreuna cu Directia Generala a Invatamantului Preuniversitar – va asigura receptionarea, centralizarea si prelucrarea rezultatelor primite de la inspectoratele scolare. Aceste directii vor elabora clasamentul final.
In urma stabilirii castigatorilor, Agentia Nationala a Taberelor si Turismului Scolar va asigura gratuit – pentru primii 100 clasati – locuri in Tabara scolara de la Poiana Pinului, judetul Buzau. Pentru urmatorii 100 de castigatori, Grupul de Presa MONITORUL-CURENTUL va asigura gratuit cate un set complet de manuale pentru clasa a IX-a.
B. Calendarul concursului MEDIA-TEST:
Sambata, 23 martie – aparitia testului-grila la Limba si literatura romana in publicatiile MONITORUL si CURENTUL
Luni, 25 martie – colectarea testelor-grila de catre diriginti si predarea lor catre inspectoratele scolare
Marti, 26 martie – vineri, 29 martie
– corectarea, introducerea in calculator si expedierea in format electronic a rezultatelor la Directia Generala de Informatizare
Sambata, 30 martie – aparitia testului-grila la Matematica
Luni, 1 aprilie – colectarea testelor-grila
Marti, 2 aprilie – vineri, 5 aprilie
– corectarea, introducerea in calculator si expedierea in format electronic a rezultatelor
Sambata, 6 aprilie – aparitia testelor-grila la Istoria romanilor si Geografia Romaniei
Luni, 8 aprilie – colectarea testelor-grila
Marti, 9 aprilie – vineri, 12 aprilie
– corectarea, introducerea in calculator si expedierea in format electronic a rezultatelor
Luni, 15 aprilie – vineri, 19 aprilie
– evaluare generala si alcatuirea clasamentului final
Luni 22 aprilie, marti 23 aprilie si miercuri 24 aprilie
– mediatizarea castigatorilor
Calendarul corectarii si introducerii in calculator a rezultatelor poate fi totusi considerat ca elastic, aceste doua activitati putand depasi datele-limita, din motive bine intemeiate, mai ales daca dirigintii respecta datele de predare a testelor-grila la inspectorate. Aflate aici, lucrarile vor fi considerate in siguranta, asa ca nu mai constituie problema o mica intarziere, cu conditia de a nu fi depasit timpul de evaluare, respectiv data de 15 aprilie.
NOTA: in cazul publicatiilor MONITORUL care apar saptamanal, ziua colectarii testelor-grila de catre diriginti va fi cea imediat urmatoare, urmand ca pentru predarea plicurilor la inspectorate sa fie alocate cele doua zile care urmeaza.
C. Modalitatea de calculare a mediei definitive MEDIA-TEST:
Media definitiva a concursului MEDIA-TEST va fi stabilita la modul urmator:
Media aritmetica a celor trei teste-grila din concurs – cu doua zecimale – va fi adunata cu media generala a participantului obtinuta in clasa a VII-a.
Prin divizare cu 2 se va obtine media definitiva MEDIA-TEST, cu care concurentul va fi inscris in clasamentul final. Rezultatul obtinut de participant va intra in -tabloul finalei-, totodata stabilindu-se si pozitia sa definitiva pe acest -tablou-, raportata la ceilalti competitori.
Acest sistem va sta la baza calcularii tuturor mediilor definitive ale concursului MEDIA-TEST.
D. Cuponul de participare la concursul MEDIA-TEST:
Cuponul este eminamente necesar pentru participarea la concursul MEDIA-TEST. Ca atare, el nu va trebui trimis separat fata de grila din ziar. In cuponul de participare se va completa cu majuscule (litere mari), in spatiile special destinate, urmatoarele date:
– numele, prenumele (cu initiala tatalui)
– unitatea de invatamant
– localitatea in care se afla unitatea de invatamant
– judetul
– media generala cu care a fost absolvita clasa a VII-a, neaparat validata de semnatura dirigintelui
Aceleasi date vor fi completate si pe plicul A4, care va fi predat – cu lucrarea la interior – la inspectorat, numai ca pe plic se va mai mentiona si -Pentru Concursul MEDIA-TEST-.
ATENTIE!
– Nu vor fi acceptate teste fotocopiate, ci numai cele decupate din publicatiile MONITORUL si CURENTUL!
Ministerul Educatiei si Cercetarii si publicatiile MONITORUL-CURENTUL isi rezerva dreptul de a aduce modificari ulterioare acestui regulament, in cazul in care va fi necesar acest lucru, cu conditia ca aceste modificari sa nu influenteze stabilirea corecta a castigatorilor.
Pentru precizari suplimentare, redactiile publicatiilor MONITORUL-CURENTUL va stau la dispozitie, la numerele de telefon ale fiecarui ziar.
In cazul contestatiilor, luati legatura cu inspectoratul scolar de care apartine scoala voastra.