Home Editorial Eutanasiere politica

Eutanasiere politica

DISTRIBUIŢI

-Faceti ceva, ca nu vreau sa mai aud de el, nu vreau sa-l mai vad la televizor-, cerea disperata o batrana, zilele trecute. Era vorba de ministrul sanatatii. Daca ii asculti pe pensionarii care asteapta luna de luna, nopti intregi, cu scaunelul in fata farmaciilor, primirea brumei de medicamente compensate ce li se cuvin, iti dai seama ca, pentru ei, Nicolaescu e mai rau decat Ceausescu. Sa te joci luna de luna cu sanatatea oamenilor, e destul de periculos pentru un om politic care va veni din nou in fata electoratului sa ceara voturi. Departe de a fi experti in reforma sistemului sanitar, putem doar sa constatam -roadele- politicii liberale in acest sector vital. Or, in ciuda promisiunilor facute, oamenii continua sa se inghesuie la inceputul fiecarei luni pentru a avea acces la medicamentele compensate care, pentru cei mai multi, inseamna supravietuire.

Nici blestemele oamenilor care stau cu zilele la cozi, la temperaturi de peste 35 de grade Celsius, si nici nemultumirea publica a oamenilor din sistem care acuza haosul instaurat in sanatate odata cu venirea contabilului Nicolaescu in fruntea ministerului nu-l determina pe premierul Tariceanu sa ia o masura radicala. Probabil, din motive de Basescu. Pentru ca, mai nou, presedintele si-a dat si el seama ca sistemul medical e in colaps generalizat si si-a pus cenusa in cap dupa ce-l laudase pe Nicolaescu cu prilejul adoptarii controversatului pachet legislativ privind reforma in sanatate. Mai bine mai tarziu decat niciodata, spune o vorba veche din popor.

In schimb, premierul Tariceanu pare sa ignore problemele de fond, chiar daca saptamana trecuta a simtit pe pielea lui ce inseamna a fi bolnav intr-un spital din Romania. Dupa accidentul de motocicleta, ne aducem cu totii aminte ca Tariceanu si-a facut investigatiile la o policlinica particulara, intrucat Spitalul Elias, unde fusese adus de la locul accidentului, nu avea nici macar un tomograf functional, in conditiile in care este considerata unitate spitaliceasca de prima mana. Ce se intampla insa cu milioanele de romani care n-au norocul sa fie demnitari? Sunt programati peste cinci, sase luni, atunci cand prind un loc liber pe listele spitalelor care mai au inca aparatura functionala. Iar daca intre timp se intampla ca boala sa se agraveze, Dumnezeu cu mila! -Lac sa fie, ca broaste… destule-, pare sa fie filosofia dupa care se ghideaza liberalii atunci cand vine vorba de sanatatea romanilor. Replica romanilor va veni, cu certitudine, la urne.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.