Home Dezvăluiri Ministrul Bănicioiu, de la sex cu prostituate, la licitații trucate pentru INSOFT

Ministrul Bănicioiu, de la sex cu prostituate, la licitații trucate pentru INSOFT

DISTRIBUIŢI

Actualul ministru al Sănătății s-a consacrat în urma dosarului penal de prostituție „SEX cu fotomodele” în care a fost implicat alături de Robert Negoiță. Cei doi erau clienții unui proxenet care trafica minore. Aceștia au beneficiat de serviciile sexuale ale fetelor, cel mai mediatizat caz fiind cel al Danielei Florentina Rușcaș, concurentă la Miss Academy 2008 „care în timpul concursului a întreţinut de mai multe ori acte sexuale cu Robert Negoiță, pentru care a primit diferite sume, cuprinse între 500-1000 de lei” și a câștigat apoi locul II la concurs. Ulterior a mai întreținut relații sexuale cu Robert Negoiță fie la hotel, fie la una dintre casele lui. Din declarația dată procurorilor, rezultă că Robert Negoiță a vrut să i-o paseze și lui Bănicioiu, dar deși avea nevoie de bani, aceasta a refuzat, oripilată. După aceste dezvăluiri, deputatul PSD Nicu Bănicioiu  a rămas fără funcția de vicepreședinte al organizației tinerilor socialiști europeni, ECOSY dar timpul a trecut, PSD l-a numit ministru al Sănătății iar acum gestionează banii și așa puțini ai acestui domeniu atât de sensibil.

Așa că ce s-a gândit Bănicioiu: ia să împletim noi IT-ul cu mediul rural că mulți știu, puțini pricep, cum spuneau și specialiștii Comisiei Europene care au verificat cheltuirea fondurilor europene pe IT.

În data de 12.03.2015, Ministerul Sănătății Publice a lansat procedura de licitație deschisă privind achiziția unui sistem informatic de telemedicină pentru proiectul “creșterea calității actului medical în zonele rurale prin implementarea unui sistem informatic de Telemedicină” – cod SMIS 49472.

Criteriul de atribuire a contractului este “Prețul cel mai scăzut” în urma unei etape de licitație electronică. Scopul acestui proiect vizează creșterea actului medical și îmbunătățirea gradului de sănătate socială prin diversificarea serviciilor de sănătate oferite comunităților de cetățeni din zonele rurale care nu au acces la servicii specializate de îngrijire medicală.

Cu ajutorul sistemului informatic de Telemedicină, unul sau mai multți medici specialiști, aflați în alte localități geografice, vor asista medicul de familie în rezolvarea episoadelor medicale pentru pacienții proprii. Ca urmare, este important să se respecte specificațiile tehnice ale echipamentelor și aplicațiilor informatice comerciale solicitate în cadrul caietului de sarcini.

Deși în cadrul acestuia se fac următoarele precizări: Ofertele incomplete sau neconforme vor fi respinse de către comisia de evaluare
Specificațiile echipamentelor ofertate trebuie să se regăseasca în documentația tehnică originală a produselor, disponibilă pe site-ul public al producătorului sau în alte documente certificate oficial de producător, comisia de evaluare a acceptat ofertele neconforme depuse de GMV SOLUCIONES GLOBALES INTERNET S.A.U împreună cu firma INSOFT, ROMSYS S.R.L. și SOFTLINE INTERNATIONAL S.R.L.

Cele mai neconforme sunt chiar ale lui INSOFT. Și nici echipamentele INSOFT nu sunt conforme.

De exemplu, echipamentul care nu îndeplineste toate cerințele minimale și obligatorii, specificate în caietul de sarcini și care se regăsește în ofertele tehnice depuse de firmele sus menționate este SPIROMETRUL, aparat care măsoară cât de mult aer încape în plămâni şi cât de mult aer poate intra sau ieşi din plămân.
Elementele de neconformitate ale acestuia sunt :
Echipamentul ofertat se oprește în 15 minute, în loc de un minut cât s-a solicitat prin caietul de sarcini. S-a solicitat să se prezinte documentul CE marking (declarația producatorului că produsul îndeplinește cerințele directivelor de conformitate europeană în vigoare), care să ateste că echipamentul se oprește într-un minut. Conform CE marking-ului Spirometrului ofertat, acesta se opreste în 15 minute. Unii ofertanți au prezentat o adresă semnată de producator prin care se arăta că această cerință este îndeplinită, dar documentul respectiv nu este CE marking-ul solicitat.

Lipsește INDICATORUL DE BATERIE pentru a cunoaște gradul de încărcare al aparatului. Acesta are doar un LED care se aprinde când mai are puțin timp de funcționare.
Nu se poate încărca direct de la o sursă de alimentare!
Nu are acumulatori, ci numai baterii interne.

Dar ce nevoie este de un SPIROMETRU bun, doar e pentru „la țară”? Și merge și ăsta că trebuie să câștige cine trebuie?

Un alt echipament care susține neconformitatea ofertelor tehnice depuse este MONITORUL DE FUNCȚII VITALE, întrucât firmele sus menționate nu sunt autorizate de producător pentru ofertarea acestuia.
Neconformitatea ofertelor este evidențiată și prin faptul că echipamentele ofertate încap în 4 sau chiar 5 Rack-uri și nu în 3 așa cum s-a solicitat prin caietul de sarcini.
Totodată, adăugăm la cele de mai sus și neconformitatea cu cerințele din caietul de sarcini a serverelor ofertate de INSOFT privind frecvența procesorului acestora.

Dar iarăși: ce nevoie este de un server bun, dacă trebuie neapărat să câștige INSOFT?

Conform cerințelor minimale și obligatorii din caietul de sarcini și a celor prezentate până acum, ofertele tehnice ale firmelor mai sus menționate ar fi trebuit să fie declarate neconforme, însă comisia de evaluare a decis altfel, oare de ce?

Ministrul Bănicioiu ce va spune la DNA? Că ne trebuie proiect de TELEMEDICINĂ bun sau doar trebuie să câștige cineva anume? Că el, Bănicioiu, e obișnuit cu peștii încă de când era client al prostituatelor și că patronul INSOFT, Cristian Aciubotăriței e un cunoscut pescar amator și atunci nu a putut să se abțină? Sau ce?

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.