In acordurile tarafului din Onesti si inconjurati de steaguri rosii si lozincile de rigoare, cateva zeci de membrii si simpatizanti ai Partidului Socialist al Muncii au sarbatorit ziua de 1 Mai la sediul central, nu prin munca, ci cu vals, muzica populara, cantece patriotice si bere.
-Sa se opreasca genocidul impotriva poporului roman-, scria pe una dintre multele panze asezate fie pe cladire, fie pe gardurile curtii. Nu a fost, insa, o intrunire de partid obisnuita. Oamenii, majoritatea pensionari, au luat loc cuminti pe scaunele din curte, la ora fixata, asteptand spectacolul.
Cativa solisti de muzica populara au incalzit publicul. Sponsorul si vicepresedintele partidului, Minodora Ilie, consiliera, candva, a mai multor premieri, si-a primit, in intervalul dintre cantece, partea de laude, ca si presedintele PSM, Ion Sasu.
Unul dintre primele recitaluri a fost curmat, brusc, de o defectiune a microfonului. Elena Lefescu, -o interpreta a cantecului popular care vibreaza la absolut-, dupa cum spunea prezentatoarea spectacolului, a ramas in suspans, la fel si publicul. Pana la urma, programul artistic a continuat fara microfon, insa problemele tehnice au facut-o pe solista pop Alina Sorescu, atractia anuntata a -show-ului-, sa plece fara a mai canta.
-Ce ar mai urma dupa muzica?-, a intrebat, la un moment dat, prezentatoarea Doina Ghitescu (Ansamblul Ciocarlia). Raspunsul, dat de un barbat din public, a fost fara echivoc: -Mici si bere!-. Nu a fost, insa, asa. A urmat dansul, la care s-au prins mai multe perechi, si hora, in care au intrat si copiii de la corul si orchestra din Onesti, un fief al fundatiei conduse de Minodora Ilie.
Dupa doua ore si ceva de muzica si dans, scaunele din plastic din curtea sediului PSM au inceput sa se goleasca, iar cantecele sa devina din ce in ce mai triste. Barbati si femei, in costumele lor demodate, au inceput sa plece. Altii s-au retras la o bere, mai in fundul curtii, insa vestea cea mai proasta a zilei a fost nu ca fabricile vor continua sa se inchida, ci o propozitie spusa pe soptite: -Nu mai vin micii!-.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane