Cotidianul britanic The Guardian dedică un articol amplu excluderii Prinţului Nicolae din Casa Regală a României de către bunicul său, Regele Mihai. Ziariştii britanici consideră că Prinţul Nicolae al României părea un moştenitor ideal pentru o monarhie care se luptă să-şi găsească adepţi într-o republică modernă. Fiul unui profesor universitar britanic și al Elenei, a doua fiică a Regelui Mihai, prințul Nicolae este „fermecător şi frumos, un ecologist convins, sportiv entuziast şi susţinător al actelor de caritate pentru copiii aflaţi în nevoie. El s-a mutat din palat, pentru că firmele de pizza nu-i aduceau comanda atunci când el voia să mănânce pizza”, scrie The Guardian. Acesta locuia la Elisabeta cu Margareta și cu Radu Duda dar „şi-a închiriat un apartament aflat la 15 minute de mers de Palatul Elisabeta, apartament aflat lângă un parc unde el îşi putea scoate la plimbare câinele lui din rasa Jack Russell terrier”.
Britanicii îl citează pe consilierul Casei Regale, Ioan Luca Vlad, care a afirmat că „Regele crede că România are nevoie de un cap de familie care este demn, moral, altruist, muncitor şi care să respecte principiile familiei regale”.
Nu știm dacă Nicolae este sau nu așa, dar fostul actor Radu Duda, cu siguranță nu este. Duda și-a trecut în mod mincinos în CV că e absolvent al John F. Kennedy School of Government, Universitatea Harvard și al Colegiului George C. Marshall din Germania. Ambele prestigioase instituții de învățământ au negat în 2009 că acesta ar fi absolvent al lor.
Penibilul ăsta de fost actor, despre care în arhivele Securității s-a găsit un document, rătăcit desigur, în care acesta apare ca „persoană de sprijin”, s-a însurat cu Margareta, cu 11 ani mai bătrână decât el, când el era în floarea vârstei, 36 de ani iar ea era deja trecută adică la 47 de ani. Margareta care a fost timp de 5 ani iubita lui Gordon Brown, a ajuns să se mărite cu un actoraș de mâna a doua, al cărui cel mai important rol a fost cel al lui Gigi Stamatescu, amantul Mizei, în piesa de teatru „Titanic Vals“.
Duda, s-a remarcat și printr-o carte scrisă după un turneu în Israel în care a povestit cum s-a plimbat prin locurile unde s-a născut Isus, la Nazaret. Doar că Isus s-a născut în ieslea din Bethleem.
Dar culmea „aristocrației” lui Duda a fost când în 2009 s-a înscris în cursa pentru prezidențiale. Adică nu mai voia să fie Regele României, după moartea lui Mihai, ci președinte.
Duda are pașaport sub numele „Radu, la mari de la princesse”
Mihai, mulțumit că a găsit totuși pe cineva care să o ia de nevastă pe Margareta la 47 de ani, i-a oferit imediat titlul de Alteță regală și de Principe lui Duda.
Ajuns în anturajul familiei regale, Radu Duda a adoptat atitudinea celor care ies din anonimat direct în luminile rampei. Autorităţile franceze i-au eliberat un pașaport unde, în dreptul numelui, scrie „Radu, le mari de la princesse” (în trad. Radu, soţul prinţesei). La un moment dat, aflat într-o ambasadă a României într-o ţară europeană, o fostă colegă l-a strigat, surprinsă să-l vadă după o lungă perioadă: „Bună Radu, ce faci?”. Răspunsul actorului a fost pe măsura aerelor sale aristocratice: „A trecut vremea când îmi puteai spune „Bună, Radu! Acum sunt alteţă”.
Ne bucurăm pentru viitorul Casei Regale dacă unui tânăr care are sângele reginei Angliei în vine i se ia titlul de Alteță Regală și i se dă lui Duda.
Regele Mihai nu a fost niciodată un patriot adevărat. A abdicat în 1947 în urma unor negocieri cu guvernul comunist și a fost lăsat să plece, abandonând toată crema intelectualității românești în ghiarele criminalilor comuniști, toți fiind decimați. El a plecat bine, mersi în Elveția unde a trăit fericit și mulțumit. Momentul abdicării sale este unul controversat, Mihai având o variantă romanțată a acestuia.
În noiembrie 1947, Mihai a călătorit la Londra la nunta viitoarei Regine Elisabeta a II‑a, ocazie cu care a cunoscut-o pe Prinţesa Ana de Bourbon-Parma, care urma să-i devină soţie. Potrivit propriei sale declaraţii, Mihai a revenit acasă „la sfatul expres al lui Winston Churchill”, care se spune că l-ar fi sfătuit pe Mihai că, „mai presus de orice, un rege trebuie să fie curajos”. Evident că Mihai nu a avut niciun fel de curaj la întoarcerea în România, în mai puțin de o lună el fiind și plecat din țară.
Mihai a abdicat la 30 decembrie 1947 iar la 3 ianuarie 1948, a și părăsit ţara, urmat la o săptămână, de principesele Elisabeta de România şi Ileana de Habsburg.
Potrivit lui Mihai, prim-ministrul comunist Petru Groza l-ar fi ameninţat cu un pistol şi cu şantajul că urma să execute 1.000 de deţinuţi studenţi dacă nu abdică. Oricum comuniștii omorâseră deja o mulțime de intelectuali și ce a urmat se știe. Arhivele Securităţii Române menţionează însă că abdicarea regelui Mihai ar fi fost rodul negocierilor sale cu guvernul comunist, nu al vreunui şantaj, negocieri în urma cărora i s-a permis să plece din ţară însoţit de bunurile solicitate şi de o parte din suita regală. Încă din vara lui 1947 Iuliu Maniu, Ion Mihalache, Nicolae Carandino și Ilie Lazăr fuseseră arestați de comuniști și în noiembrie condamnați la închisoare pe viață. Așa că Mihai știa prea bine cu cine are de-a face. Faptul că a plecat nederanjat de ruși și comuniști, în mod evident nu poate fi decât rodul unor negocieri de a-și scăpa pielea lui, nepăsându-i de România. Lucru demonstrat și de faptul că nu și-a învățat nicio fată să lege două vorbe românește. Cu siguranță aveți măcar o prietenă, un prieten căsătorit în străinătate. Știu copiii lor românește? Majoritatea!
În mod evident, prințul Nicolae și-a dat seama că n-are rost să umble după un tron care nu va mai aparține niciodată familiei Hohenzollern. Ai abdicat, la revedere! Poate să aibă doar Duda un tron mai mic, în grădină.
Regele Mihai a contribuit la revenirea Transilvaniei la Romania si a abdicat pentru nu a fi decimat un intreg grup de studenti care manifestau in defavoarea comunistilor. Duda este un fost apropiat al securitatii si al lui Iliescu (ucigasul de studenti), adica e un mare impostor, un tip infiltrat in Casa Regala.
Toate avantajele primite de Casa Regala nu sunt de fapt dedicate regelui, care a fost impiedicat sa intre pe teritoriul Romaniei milta vreme dupa 1990, ci lui Raducu Duda (sau Dula) si camarilei de securisti, mai nou apropiatii Casei Regale.
Andrei Paraschiv, de unde ați cumpărat rahatul pe care îl mâncați? E cu nuci? E turcesc? Sau producție proprie?
În lume sunt regine (Norvegia, Suedia) si regi care provin din mica burghezie, dar ăștia nu au pe lângă ei mâncători de delicatese. Ai fost tu la palatul regal, când a abdicat regele Mihai? Rupi o ramură uscată dintr-un arbore mare si vrei sa compui istoria după ureche. Nu stii ce a fost atunci si nu știi nici despre Radu Duda, nimic. Gata l-ai si făcut securist, ai obiceiuri dâmbovițene. Cum apare unu in peisaj, gata e ceva cu securitatea. Ce știi despre securitate? Nimic! Doar că ăștia erau si inca sunt bau- bau. E mult mai complex adevărul și nu e încă momentul pentru a fi desambalat. Prea multi „pareristi” bântuie prin București. Știți despre tatăl lui Radu Duda, Rene’ Duda, ce grad avea în Marele Orient? Ca unul din strămoși era generalul Florescu, ministrul de război pe timpul lui Cuza, cel care a unificat armatele Principatelor Dunărene? Ca acest general român a fost cel care l-a consiliat pe Carol I, să refuze a fi subalternul unui general rus la Plevna? Ca masoneria, organizație discreta, a avut mare rol la unirea Principatelor? Ca același rol mare l-a avut si in primul război mondial și că a fost susținerea reginei Maria la conferința de pace de la Paris? Mai răscolește arhivele, mai vezi însemnările lui M.Sadoveanu si ale lui I.C.Parhon, vezi prostiile ce se scriu despre Petru Groza si despre Romulus Zaroni. În politică nimic nu e întâmplător. Cat despre printul Nicolae, e vina lui R. Duda ca l-a scăpat de sub control si acesta s-a lăsat prins în plasa unei dame cu moravurile cam străvezii si aceasta i-a făcut un copil, ce nu poate fi acceptat în familia regală. Radu Duda e vinovat de ceasta porcarie, și-a neglijat rolul. Familia regală a României e f.importanta pentru ieșirea de rezerva, în caz că interesele vecinilor ar putea ajunge la o regionalizare a României. Guvernatorul Ghinionnis nu e întâmplător la Cotroceni. Ai uitat când umbla Dragnea cu regionalizarea? Mazăre și Constantinescu Nicusor, fii de mari nomenclaturii peceristi, se si vedeau șefi peste un stat Dobrogea? Noroc că nu i-a ieșit lui Dragnea regionalizarea aia tâmpită. ca acum aveam statutul kurzilor. Sa ii fie țărână ușoară și somnul lin, marelui om Giurescu, care a reușit să intre în parlament și să le tina acolo o prelegere, care a deschis mintea proștilor! În politică nimic nu e întâmplător, este o luptă surdă în spatele harmalaiei democratice, la momentul oportun va trebui să aruncăm le masa de joc cartea (asul!) monarhiei. Poate nu o să fie nevoie să reluăm istoria de unde a fost fracturată, ar trebui să mergem mult innapoi. Dar dacă va trebui, atunci trebuie să fim atenți la detalii. Discret!
Pai mai nene, din ce spui matale, Duda e mai rege ca Mihai. „Decat ca” si-a trecut in CV facultati prin care n-a calcat. Numai bun de uns rege carevasazica!
Duda, nu e ce pare. E la post. El trebuie să păstreze familia regală și să o protejeze. A greșit față de Nicolae, acest print nu cunoaște bine locul unde se afla si inca nu înțelege ce este un print moștenitor al unei coroane regale, pe care s-a clădit România modernă. El s-a crezut că a fi Printz înseamnă să fii playboy. Tânăr și neliniștit. Cred că Duda a lăsat garda jos si nu și-a făcut bine datoria. Trebuia să se ocupe mai atent de Nicolae si sa previna de a intra pe mâna unei dame din mahala care i-a pus-o de un plod, care va cere în viitor dreptul la tronul regelui Carol I. Sa speram ca „statul din umbra”, va rezolva aceasta problema. Duda, își joacă bine rolul, deși știe că deasupra sunt interese mai mari decât el. Mai a avut si scăpări, dar în general s-a descurcat bine. Ar trebui lăsat să își facă treaba.
Astazi ca si in trecut nu cei ce fac istoria sunt si in frunte.
Noi ne vom aduce aminte numai si numai de oameni de frunte -EDITAT.