Inspecția Judiciară cere, în urma verificărilor efectuate, sancționarea disciplinară a procurorului Ingrid Botezatu, procurorul de ședință care nu a făcut contestație în cazul eliberării din arest a tinerilor din Vaslui acuzați că au violat o elevă.
Purtătorul de cuvânt al CSM, judecătoarea Daniela Pantazi, a declarat vineri că pe rolul Secției de procurori a fost înregistrată acțiunea disciplinară în cazul procurorului Ingrid Botezatu privind abaterile disciplinare prevăzute de art. 99 literele m) și t) din Legea 303/2004, urmând a fi discutată în data de 7 octombrie.
Dispozițiile de la art. 99 litera m) prevăd: „nerespectarea în mod nejustificat a dispozițiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse în conformitate cu legea de conducătorul instanței sau al parchetului ori a altor obligații cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente”, iar cele de la litera t): „exercitarea funcției cu rea-credință sau gravă neglijență”.
Parchetul General a constatat, în urma efectuării unui control la Parchetul pe lângă Judecătoria Vaslui, că Ingrid Botezatu, procurorul de ședință care nu a făcut contestație în cazul eliberării din arest a tinerilor acuzați că au violat o elevă, și-a exercitat funcția cu gravă neglijență, scrie Agerpres.
O echipă a Parchetului General a efectuat, în iulie, un control la sediul Parchetului din Vaslui, în acest caz.
Surse judiciare declarau la acea dată că rezultatul verificărilor a reliefat existența unor indicii privind comiterea de către Ingrid Botezatu, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui și procuror de ședință, a abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. t) din Legea 303/2004, respectiv exercitarea funcției cu gravă neglijență, constând în neverificarea în termenul prevăzut de lege a legalității și temeiniciei încheierii din 2 aprilie 2015 a Judecătoriei Vaslui, prin care s-a înlocuit arestul preventiv cu o altă măsură mai ușoară în cazul tinerilor acuzați de viol.