Presedintele Comisiei juridice din Camera Deputatilor, conservatorul Sergiu Andon, i-a pus gand rau ministrului justitiei. Acesta o acuza pe Monica Macovei ca da curs unui -nou program de dezinformare premeditata- a populatiei, de incercari de manipulare a autoritatilor si de demonizare excesiva a parlamentului prin modul in care intelege sa administreze dezbaterile privind Agentia Nationala de Integritate. -Se foloseste prilejul dezbaterii de catre Comisia juridica din Camera Deputatilor a proiectului de lege privind Agentia Nationala de Integritate. Scopul imediat al campaniei este constrangerea deputatilor pentru a aproba fara modificari, in conditii de dictat, proiectul de lege astfel cum l-a incropit Ministerul Justitiei-, a spus Andon. In acelasi timp, acesta a precizat ca exista interese ascunse ale ministrului justitiei precum -intretinerea imaginii false a doamnei Macovei de unic garant al corectitudinii in Romania, de dresor al clasei politice- sau -cresterea sanselor domniei sale pentru nominalizarea in demnitatea de comisar european-. In ton cu modul in care PC a criticat in ultima vreme activitatea lui Macovei, Andon a intarit atacurile la adresa acesteia, sustinand ca ministrul justitiei -calca in picioare- prerogativele constitutionale ale parlamentului, incearca sa manipuleze societatea civila, dezinformeaza in tara in legatura cu exigentele europene si organismele europene privind realitatile din tara.
Aceste declaratii ale deputatului PC vin dupa ce, saptamana trecuta, comisia condusa de acesta a trunchiat atributiile pe care Agentia Nationala de Integritate trebuia sa le aiba.
Deciziile Comisiei juridice au fost criticate si de societatea civila, care s-a declarat profund ingrijorata de modul in care se dezbate legislatia anticoruptie. -Dezbaterile din cadrul Comisiei juridice a Camerei Deputatilor conduc la golirea si mai mult de continut a proiectului de act normativ, astfel incat legea isi pierde ratiunea de a fi si ajunge sa fie un regres vizibil fata de prevederile legilor 161/2003 si 115/1996-, se arata intr-un comunicat de presa trimis de Fundatia pentru o Societate Deschisa, Transparency International Romania si Centrul de Resurse Juridice.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane