Home Politic Umanistii il someaza pe Iliescu sa le raspunda la scrisori

Umanistii il someaza pe Iliescu sa le raspunda la scrisori

DISTRIBUIŢI

Partidul Umanist ii solicita presedintelui Ion Iliescu un raspuns in legatura cu cererea privind nepromulgarea Legii impozitului pe profit, formulata printr-o scrisoare transmisa, la inceputul saptamanii trecute, sefului statului de catre presedintele PUR, Dan Voiculescu.

In scrisoare se mentioneaza nemultumirea Partidului Umanist fata de respingerea, de catre Parlament, a unui amendament al PUR referitor la scutirea de la plata impozitului pe profitul reinvestit in crearea de noi locuri de munca, pentru activitati de protectia mediului si pentru investitii pe piata bursiera. Potrivit amendamentului, de aceste scutiri urmau sa beneficieze agentii economici fara datorii la bugetul asigurarilor sociale si la bugetul statului, pentru a incuraja bunii contribuabili si a nu impovara bugetul.

-In conditiile in care exista acte normative pentru reesalonarea datoriilor si anularea penalitatilor pentru firme care nu si-au achitat ani de zile obligatiile bugetare, ar fi normal sa beneficieze de stimulente si intreprinzatorii corecti-, se arata in comunicatul PUR.

Voiculescu vrea o noua dezbatere in Parlament

In scrisoare, Dan Voiculescu ii solicita presedintelui tarii sa nu promulge legea si sa o retrimita Parlamentului pentru o noua dezbatere in regim de urgenta.

Si liberalii i-au solicitat presedintelui Ion Iliescu, intr-o scrisoare deschisa, sa nu promulge Legea privind impozitul pe profit si sa o retrimita la Parlament, cu recomandarea unei noi dezbateri.

Legea impozitului pe profit, adoptata de ambele Camere ale Parlamentului, stabileste ca de la 1 ianuarie 2003, cota de impozit este de 12,5% pentru partea din profitul impozabil care corespunde ponderii veniturilor incasate din export in volumul total al veniturilor. Incepand cu 1 ianuarie 2004, cota de impozit pe profit este de 25%.

Legea ar urma sa intre in vigoare pe 1 iulie 2002 si in termen de 30 de zile de la aceasta data, Guvernul va aproba metodologia de calcul si formularistica, regimul deductibilitatii fiscale a provizioanelor agentilor economici si ale societatilor bancare, precum si regimul perisabilitatilor.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.